Χιλιάδες Ευρωπαίοι φώναξαν “Je Suis Charlie”

default image

Πάνω από 100.000 διαδηλωτές στους δρόμους σε όλη τη χώρα μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Pics)

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε στο Παρίσι και σε πολλές πόλεις της Γαλλίας προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο Παρίσι τουλάχιστον 35.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, κοντά στα κεντρικά γραφεία της Charlie Hebdo, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Μασσαλία (νοτιοανατολικά) και τη Λυών (κεντροανατολικά), οι άνθρωποι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις υπολογίζονται σε 7.000 και μεταξύ 10.000 και 15.000 αντιστοίχως.

Στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά) περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ευρώπης χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της επίθεσης στο Παρίσι.

 

Στο Βερολίνο περίπου 500 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν απόψε μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία. Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν κεριά και πανό που έγραφαν «Είμαι και εγώ Σαρλί» ή παλιά πρωτοσέλιδα της Charlie Hebdo, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στις Βρυξέλλες πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν ραντεβού σε διαφορετικές περιοχές της πόλης: περίπου 200 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο προξενείο της Γαλλίας, ενώ από 1.000 ως 1.500, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου κρατούσαν μολύβια και στυλό ως ένδειξη αλληλεγγύης, ενώ είχαν ανάψει κεριά και είχαν αναρτήσει ένα πανό σε ένα άγαλμα όπου είχαν γράψει το σύνθημα: «είμαι κι εγώ Σαρλί».

 

Στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στο κέντρο του Λονδίνου, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν με τα πρόσωπα σκυθρωπά, συμπεριλαμβανομένων πολλών Γάλλων.

Στη Μαδρίτη εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας, παρόντος και του πρεσβευτή Ζερόμ Μποναφόν. Φώναξαν συνθήματα όπως «ελευθερία της έκφρασης» ή επίσης «είμαστε όλοι Σαρλί» ενώ τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας μπροστά στη γαλλική σημαία.

 
 

Πολλά στελέχη πολιτικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με στόχο να εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Σουηδία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία, στην Ελβετία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα