Χιλή: Αναβολή των εκλογών για Συντακτική Συνέλευση εξαιτίας της πανδημίας

Χιλή: Αναβολή των εκλογών για Συντακτική Συνέλευση εξαιτίας της πανδημίας
Ο Πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα AP

Ο Σεμπάστιαν Πινιέρα εισηγείται αναβολή των εκλογών για τη νέα Συντακτική Συνέλευση κατά ένα μήνα λόγω του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να αναβάλλει τις εκλογές για την ανάδειξη Συντακτικής Συνέλευσης, η οποία πρόκειται να καταρτίσει το νέο Σύνταγμα της χώρας, για τον Μάιο αντί του Απριλίου, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Χιλή είναι αντιμέτωπη με νέο κύμα μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 μετά το τέλος των διακοπών του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο, τον περασμένο μήνα.

«Οι εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν το Σάββατο 10η και την Κυριακή 11η Απριλίου θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο της 15ης και 16ης Μαΐου», ανέφερε ο κ. Πινιέρα σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Στις εκλογές αυτές επρόκειτο να αναδειχθούν επίσης νέοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι.

«Είναι πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά πρέπει να την πάρουμε. Έχουμε την απόλυτη πεποίθηση πως είναι το καλύτερο για τη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος.

Το χρονοδιάγραμμα των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών – προγραμματίζεται να διεξαχθούν την 21η Νοεμβρίου – δεν μεταβάλλεται.

Πάνω από το 80% του πληθυσμού της Χιλής τέθηκε εκ νέου υπό πλήρη περιορισμό το Σάββατο, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων. Στο πλαίσιο των μέτρων απαγορεύεται στους πολίτες να βγαίνουν τα Σαββατοκύριακα από το σπίτι ακόμη και για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα