Χιντέο Κοτζίμα: Απειλεί με μηνύσεις για τα fake news που τον παρουσίαζαν ως δολοφόνο του Άμπε

Χιντέο Κοτζίμα: Απειλεί με μηνύσεις για τα fake news που τον παρουσίαζαν ως δολοφόνο του Άμπε
Χιντέο Κοτζίμα ABACA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Τη νομική οδό σκέφτεται να ακολουθήσει ο Χιντέο Κοτζίμα απέναντι σε ΜΜΕ που τον παρουσίασαν ως "αριστερό εξτρεμιστή" με ποινικό μητρώο και δολοφόνο του Σίνζο Άμπε.

Ο θρυλικός δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών και “πατέρας” του Metal Gear Solid με πωλήσεις άνω των 56 εκατομμυρίων αντιτύπων απείλησε πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις για τις fake αναρτήσεις που τον παρουσιάζουν ως τον δολοφόνο του Ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε.

Ο Χιντέο Κοτζίμα συνδέθηκε με τον πυροβολισμό του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας σε φωτογραφίες στον ιστότοπο 4chan.

Οι εικόνες κοινοποιήθηκαν από έναν Γάλλο εθνικιστή πολιτικό και, όπως αναφέρει το BBC, μεταδόθηκαν από ελληνικά και ιρανικά ειδησεογραφικά μέσα.

Η Kojima Productions δήλωσε ότι «καταδικάζει έντονα τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και φημών που μεταφέρουν ψευδείς πληροφορίες».

Η ανάρτηση του 4chan χρησιμοποίησε μια φωτογραφία του Κοτζίμα και τον χαρακτήρισε ψευδώς ως «αριστερό εξτρεμιστή» με ποινικό μητρώο.

Περιλάμβανε επίσης μια φωτογραφία του να φορά έναν τύπο Ushanka, ή γούνινο καπέλο, που φορούσαν στρατιώτες στην κομμουνιστική Ρωσία, και μια άλλη φωτογραφία του να στέκεται δίπλα σε μια φωτογραφία του μαρξιστή επαναστάτη Τσε Γκεβάρα.

Στιγμιότυπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ότι ο Νταμιάν Ριέ, Γάλλος εθνικιστής πολιτικό, είχε αναρτήσει στο Twitter εικόνες του Κοτζίμα με κείμενο μεταφρασμένο ως: «Η ακροαριστερά σκοτώνει».


Έκτοτε διέγραψε το tweet του και ζήτησε συγγνώμη από τον Κοτζίμα, λέγοντας ότι «δέχτηκε αφελώς ένα αστείο για πληροφορίες» και «έκανε λάθος που δεν έλεγξε πριν κοινοποιήσει».

Σε απάντηση, η εταιρεία του σκηνοθέτη του παιχνιδιού δημοσίευσε μια δήλωση στο Twitter προειδοποιώντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει κάθε νομικό μέτρο απέναντι στη διάδοση ψευδών πληροφοριών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα