Χριστούγεννα χωρίς σαμπάνια θα κάνουν οι Βρετανοί;

Χριστούγεννα χωρίς σαμπάνια θα κάνουν οι Βρετανοί;
Εορτασμός Χριστουγέννων iStock

Ανησυχία εκφράζει ο τομέας των οίνων και αλκοολούχων ποτών της Βρετανίας λόγω έλλειψης των οδηγών φορτηγών. Βρετανοί εισαγωγείς καλούν την κυβέρνηση να δράσει και να λάβει "επείγοντα μέτρα".

Οι Βρετανοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με έλλειψη σαμπάνιας τα Χριστούγεννα;

Ο τομέας των οίνων και αλκοολούχων ποτών της Βρετανίας εκφράζει ανησυχία σχετικά με την έλλειψη οδηγών φορτηγών, που πλήττει τη χώρα, καλώντας την κυβέρνηση να δράσει, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν άδεια ράφια κατά τη διάρκεια των εορτών.

Η κυβέρνηση πρέπει «να λάβει επείγοντα μέτρα», ζητάει σήμερα, σε ένα δελτίο τύπου, η ένωση WSTA, επισημαίνοντας πως «η αύξηση του κόστους και το χάος της αλυσίδας εφοδιασμού καθυστερούν τις παραδόσεις των οίνων και των αλκοολούχων ποτών» και οι εισαγωγές χρειάζονται αυτήν τη στιγμή «έως και τον πενταπλάσιο χρόνο σε σύγκριση με πριν από ένα έτος».

Στην επιστολή, που υπογράφουν 49 επιχειρήσεις του κλάδου, μεταξύ άλλων τα τοπικά παραρτήματα των Moët Hennessy και Pernod Ricard, η ένωση οίνων και αλκοολούχων ποτών καλεί τον υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς να ενεργήσει «πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων».

Παραγγελίες, που άλλοτε αποστέλλονταν σε δύο ή τρεις ημέρες, «γνωρίζουν σήμερα καθυστερήσεις επεξεργασίας 15 ημερών» και το κόστος των μεταφορέων «έχει αυξηθεί κατά περίπου 7%», συνεχίζει η ένωση, καθώς οι οδηγοί, τους οποίους «πολιορκούν» οι μεταφορικές εταιρείες, βλέπουν τις αμοιβές τους να αυξάνονται.

Τα μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος

Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίση στις αλυσίδες εφοδιασμού, την οποία τροφοδοτεί κυρίως η έλλειψη οδηγών φορτηγών. Το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται στη χώρα, καθώς προκλήθηκε από την ανάκαμψη της παγκόσμιας δραστηριότητας, όμως εκεί έχει οξυνθεί εξαιτίας του Brexit, που περιπλέκει την επιστροφή των Ευρωπαίων εργαζόμενων.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει μέτρα επιχειρώντας να επιλύσει την έλλειψη οδηγών φορτηγών, όπως η επιτάχυνση της εκπαίδευσης των οδηγών ή η προσωρινή θέσπιση θεωρήσεων εισόδου εργασίας για τον κλάδο.

Όμως, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω «για να διασφαλίσει ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν με το ένα χέρι δεμένο κατά τη διάρκεια των εορτών και πέραν αυτών», τονίζει στο δελτίο τύπου ο Μάιλς Μπέιλ, γενικός διευθυντής της WSTA.

Η ένωση ζητά ειδικά από τον υπουργό Μεταφορών να παρατείνει το προσωρινό πρόγραμμα θεωρήσεων εισόδου, που αναμένεται να λήξει στις 28 Φεβρουαρίου ή ακόμη να διευκολύνει τη μεταφορά των εμπορευμάτων από τα βρετανικά λιμάνια, που είναι αυτή τη στιγμή κορεσμένα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα