Χριστούγεννα στην εποχή του κορονοιού: Εντυπωσιακές εικόνες από όλο τον κόσμο

Χριστούγεννα στην εποχή του κορονοιού: Εντυπωσιακές εικόνες από όλο τον κόσμο
Χριστούγεννα στη Γαλλία AP

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού παγώνει τα εορταστικά σχέδια των χωρών παγκοσμίως.

Διαφορετικά είναι τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς η πανδημία του κορονοϊού είναι και πάλι σε έξαρση. Δισεκατομμύρια άνθρωποι ήλπιζαν πως οι φετινές γιορτές θα θυμίζαν παλιές εικόνες, όμως η επέλασης του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορονοϊού διέψευσε τις ελπίδες τους.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού “παγώνει” τα εορταστικά σχέδια πολλών χωρών, ενώ ακυρώθηκαν και χιλιάδες πτήσεις το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

Ακυρώθηκαν πάνω από 4.500 πτήσεις παγκοσμίως

Αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν πάνω από 4.500 εμπορικές πτήσεις το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, καθώς το αυξανόμενο κύμα κρουσμάτων της COVID-19, κυρίως της παραλλαγής Όμικρον, δημιούργησε μεγαλύτερη αβεβαιότητα και δυσκολίες για τους ταξιδιώτες των εορτών.

Αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν τουλάχιστον 2.401 πτήσεις χθες, παραμονή Χριστουγέννων, που τυπικά είναι μια ημέρα με μεγάλη κίνηση στα αεροδρόμια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του ιστότοπου FlightAware.com. Σχεδόν 10.000 ακόμα πτήσεις είχαν καθυστερήσεις.

Δείτε εικόνες από τους εορτασμούς και τις προετοιμασίες των Χριστουγέννων

Στην Ιταλία, συγκεκριμένα στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε την καθιέρωμένη ευλογία των Χριστουγέννων Urbi et Orbi (“στην πόλη και στον κόσμο”), από το κεντρικό μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου. Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία προκειμένου να ακούσουν τον Πάπα Φραγκίσκο.

Χριστούγεννα στο Βατικανό AP

Χριστούγεννα στο Βατικανό AP

Χριστούγεννα στο Βατικανό AP

Στην Γερμανία, χειμερινοί κολυμβητές συμμετείχαν σε μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, όπου βουτούν στα παγωμένα νερά της λίμνης Orankesee στο Βερολίνο.

Χριστούγεννα στη Γερμανία AP

Χριστούγεννα στη Γερμανία AP

Ένας ιερέας στο Πακιστάν πραγματοποίησε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη Λειτουργία στην Εκκλησία της Παναγίας της Φάτιμα στο Ισλαμαμπάντ, όπου βρέθηκαν εκατοντάδες πιστοί.

Ινδοί Χριστιανοί, ορισμένοι φορώντας μάσκες προσώπου ως προφύλαξη κατά του COVID-19, παρευρέθηκαν σε μια χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία Saint Mary’s Garrison στο Τζαμού της Ινδίας.

Χριστούγεννα στην Ινδία AP

Χριστούγεννα στην Ινδία AP


Συγκινητικές είναι οι εικόνες από το νοσοκομείο La Timone της Μασσαλίας, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Γαλλίας. Την παραμονή των Χριστουγέννων, το ιατρικό προσωπικό στόλισε ένα έλατο στο διάδρομο και άδραξε μια στιγμή για ένα κοινό γεύμα, προσπαθώντας να διατηρήσει το εορταστικό πνεύμα.

Χριστούγεννα στη Γαλλία AP


Χριστούγεννα στη Γαλλία AP


Χριστούγεννα στη Γαλλία AP


Στην Αυστραλία, πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία Bondi στο Σίδνεϊ για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με ένα διαφορετικό τρόπο.

Χριστούγεννα στην Αυστραλία AP

Χριστούγεννα στην Αυστραλία AP

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα