Χριστούγεννα στο Βέλγιο: Μόνο ένας καλεσμένος μπορεί να επισκεφθεί την τουαλέτα

Χριστούγεννα στο Βέλγιο: Μόνο ένας καλεσμένος μπορεί να επισκεφθεί
την τουαλέτα
shutterstock

Οι κανόνες για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στο Βέλγιο επιβάλλουν τη χρήση της τουαλέτας μόνο από έναν καλεσμένο. Τι θα κάνουν οι υπόλοιποι, αν χρειαστεί.

Οι Βέλγοι που θα καλέσουν κόσμο στο σπίτι για τα Χριστούγεννα θα πρέπει να προσέξουν το εξής: Μόνο ένας καλεσμένος θα μπορεί να επισκεφθεί την τουαλέτα.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Annelies Verlinden.

Οι καλεσμένοι πρέπει μην είναι πάνω από τέσσερις, να βρίσκονται όλοι σε εξωτερικό χώρο (σε κήπο για παράδειγμα) και να τηρούν της αποστάσεις.

Για να πάνε στον κήπο οι καλεσμένοι δεν θα πρέπει να περάσουν μέσα από το σπίτι αλλά να μπουν από εξωτερική πόρτα. Μέσα στο σπίτι επιτρέπεται να μπει μόνο ένας κι αυτός αν είναι στενή επαφή του σπιτονοικοκύρη.

“Αν χρειαστεί να πάτε στην τουαλέτα, θα πρέπει να επιστρέψετε στο δικό σας σπίτι” είπε εκπρόσωπος η Verlinden. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν πειράζει να περάσει κάποιος μέσα από το σπίτι για να πάει στον κήπο, αρκεί να φοράει μάσκα. Ωστόσο όπως είπε, υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει και να πιάσει κουβέντα κι έτσι διατρέχει κίνδυνο να κολλήσει κορονοϊό επειδή η κυκλοφορία του αέρα εντός σπιτιού δεν είναι ίδια με εκείνη εκτός.

Τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα