Covid-19: Τα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία ξεπέρασαν τα 40

Covid-19: Τα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία ξεπέρασαν τα 40
Γιατροί περιθάλπουν ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό AP

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τα σαράντα, ενώ οι νεκροί παραμένουν δύο, ένας άνδρας εβδομήντα οκτώ ετών και μια γυναίκα εβδομήντα πέντε ετών.

Όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai, τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τα σαράντα.

Οι νεκροί παραμένουν δύο, ένας άνδρας 78 ετών που ζούσε στην περιφέρεια Βένετο, με βεβαρημένη κατάσταση υγείας, και μια γυναίκα 75 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Λόντι, στη Λομβαρδία.

Όπως έγινε γνωστό, η ηλικιωμένη πέθανε στο σπίτι της και φέρεται να μολύνθηκε από τον Covid-19 σε πρώτων βοηθειών της περιοχής, όπου συνάντησε έναν τριανταοκτάχρονο ασθενή. Ο οποίος, με την σειρά του, φέρεται να μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα. Ανάμεσά τους, η γυναίκα του που κυοφορεί, φίλοι του με τους οποίους έπαιζε ποδόσφαιρο και πέντε ιατροί και νοσηλευτές.

Στη Λομβαρδία και στο Βένετο, οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην συνωστίζονται στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να τηλεφωνούν στον ειδικό, δωρεάν αριθμό που έχει ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος αυτή την ώρα, συμμετέχει σε συνεδρίαση στην Πολιτική Προστασία και ζήτησε από τους ιταλούς να μην ενδώσουν στον πανικό, διότι η κατάσταση παραμένει υπό πλήρη έλεγχο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει ανησυχία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκφράζει ανησυχία για τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού που δεν έχουν σαφή επιδημιολογική σχέση, παρόλο που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκτός της Κίνας παραμένει σχετικά μικρός, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του.

Τα κρούσματα χωρίς σαφή επιδημιολογική σχέση περιλαμβάνουν ανθρώπους που δεν έχουν ταξιδέψει στην Κίνα ούτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανέφερε στο Twitter ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σύμφωνα με αναφορές, η νόσος παρέμεινε ήπια στο 80% των ασθενών του κοροναϊού και ήταν σοβαρή ή κρίσιμη στο 20% των ασθενών αυτών, πρόσθεσε ο Τέντρος. Στο 2% των κρουσμάτων, ο ιός ήταν θανατηφόρος.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας συνεχίζει να είναι το ενδεχόμενο ο Covid-19 να διαδοθεί σε χώρες με ασθενέστερα συστήματα υγείας», δήλωσε. «Έχουμε επίσης δημοσιεύσει ένα στρατηγικό σχέδιο ετοιμότητας και απόκρισης, που περιλαμβάνει έκκληση για 675 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξουμε χώρες, ιδιαίτερα αυτές που είναι περισσότερο ευάλωτες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version