Darren Lilleker: Ο “ενωτικός” Μπάιντεν απέναντι στο “Νόμος και Τάξη” του Τραμπ

Darren Lilleker: Ο “ενωτικός” Μπάιντεν απέναντι στο “Νόμος και Τάξη” του Τραμπ
Τραμπ εναντίον Μπάιντεν AP

Ο Βρετανός ακαδημαϊκός μίλησε στην online conference για τις αμερικανικές εκλογές, που διοργάνωσε η aboutpeople και η cloud7 με το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντειου Πανεπιστημίου

Στην online conference για τις αμερικανικές εκλογές, που διοργάνωσε την Δευτέρα η aboutpeople και η cloud7 με το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντειου Πανεπιστημίου, συμμετείχε ο βρετανός ακαδημαϊκός, Darren Lilleker.

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε και η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7 σχετικά με την ελληνική κοινή γνώμη απέναντι στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη, στην εκδήλωση που παρουσιάστηκε στο News 24/7, Ο Darren Lilleker, αναφέρθηκε στην επίπτωση της πανδημίας και της ασθένειας του Ντόναλντ Τραμπ, στις εκλογές, στον ρόλο των υποψηφίων αντιπροέδρων αλλά και στο πού θα κριθούν οι αμερικανικές εκλογές.

 

“Κυρίαρχο θέμα με τεράστιο αντίκτυπο”, χαρακτήρισε την πανδημία του νέου κορονοϊού ο Βρετανός ακαδημαϊκός, ερωτηθείς σχετικά και πρόσθεσε πως θεωρεί πιθανό να δούμε περισσότερες εκπλήξεις μέσα στον Οκτώβριο. “Είναι δύσκολο να πούμε αν θα οφελήσει τον Τραμπ, καθώς υπήρξε αρκετά απορριπτικός σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, με την ασθένειά του να εκθέτει την αδυναμία της στάσης του αυτής” Ερωτηθείς εάν θα του προσδώσει επιπλέον “πόντους ” στην προεκλογική εκστρατεία η ενδεχόμενη νίκη του απέναντι στην Covid-19, ο Lilleker θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί μόνο στην εκλογική του βάση: “Οι υποστηρικτές του και η πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών, θα τον στηρίξουν έτσι κι αλλιώς, όμως ίσως οδηγήσει τους αναποφάσιστους και μη κομματικούς Αμερικανούς να ψηφίσουν εναντίον του. Αν το παίξει ήρωας με την ανάρρωσή του, θα έχει αποτέλεσμα μόνο στη βάση του”. Σχετικά με την διαχείριση

Αναφερόμενος στο πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ το χαρακτήρισε “το χειρότερο ντιμπέιτ που έχει δει”, λέγοντας πως μιοάζει περισσότερο με μαθητικό καυγά. Ερωτηθείς εάν η Καμάλα Χάρις έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στην προεκλογική εκστρατεία Μπάιντεν, ανέφερε ότι αντισταθμίζει με την παρουσία της τον ηλικιωμένο λευκό Μπάιντεν, όπως ο ίδιος λειτουργούσε ως έμπειρος πολιτικός εξισορροπητικά δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα.

“Οι μετριοπαθείς μπορεί να την δουν με αυτό τον τρόπο”, πρόσθεσε. “Όμως δεν θα φέρει ψήφους του κινήματος Black Lives Matter”, ανέφερε, ενώ για τον Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε πως θα στηρίξει τον αντιπρόεδρό του, όμως δεν έχει την δύναμη που είχε ως προς την κινητοποίηση των ανθρώπων.

Όπως είπε, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα των δύο υποψηφίων, τις 30 ημέρες που απομένουν, ο Μπάιντεν θα προβάλλει τον ενωτικό του χαρακτήρα και την ανάγκη για μια ενωμένη Αμερική προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Ο Τραμπ από την άλλη, θα τονίσει το δόγμα “Νόμος και Ταξη”, παρουσιάζοντας τον Μπάιντεν ως ανεκτικό απέναντι στους πιο ακραίους και θα εμφανίζεται σκληρός απέναντι στην Κίνα, την οποία άλλωστε ήδη συνδέει με την πανδημία.

Για τις περιοχές οι οποίες αναμένεται να κρίνουν τις εκλογές, ο Lilleker ανέφερε πως ο Τραμπ προηγείται στις επαρχειακές και συντηρητικές περιοχές, ενώ ο Μπάιντεν στις πιο φιλελεύθερες αστικές περιοχές.

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της φετινής προεκλογικής εκστρατείας, όπως είπε, είναι το γεγονός ότι πολύ Ρεπουμπλικανοί στηρίζουν τον Μπάιντεν απέναντι στον Τραμπ.

Σχετικά με τις αλλαγές που πρόκειται να δούμε στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ με μια ενδεχόμενη εκλογή Μπάιντεν, ο καθηγητής ανέφερε ότι αναμένεται να συνεργαστεί ξανά πιο στενά με τον υπόλοιπο κόσμο, με τον ΠΟΥ στην μάχη κατά της πανδημίας, να επαναφέρει τις ΗΠΑ στην συνθήκη του Παρισιού, σε μία πιο ανοιχτή εξωτερική πολιτική, παρόμοια με εκείνη της περιόδου Ομπάμα. Από την άλλη, ο Τραμπ θα συνεχίσει την απομονωτική πολιτική, βάζοντας την Αμερική πρώτα, και διατηρώντας την σκληρή στάση απέναντι στην Κίνα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα