Δεν κάνει βήμα πίσω ο Ερντογάν: “Η Ουάσινγκτον δεν ξέρει με ποιον έχει να κάνει”

Δεν κάνει βήμα πίσω ο Ερντογάν: “Η Ουάσινγκτον δεν ξέρει με ποιον έχει να κάνει”

Νέο παραλήρημα ο Ερντογάν που συνεχίζει να βρίσκεται σε παροξυσμό και να ανοίγει μέτωπα ανά την υφήλιο. Δεν κάνει βήμα πίσω για του S-400, έβαλλε εκ νέου κατά Μακρόν, αλλά και Βίλντερς.

Συνεχίζει την ίδια προκλητική στάση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάλλοντας κατά πάντων, αυτή τη φορά από την ομιλία του στο Τακτικό Συνέδριο του κόμματός του στη Μαλάτεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται αδιάλλακτος ως προς τη στήριξη στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν και τις δοκιμές των S-400, παρά τις πιέσεις που δέχεται από την Ουάσινγκτον, στην οποία γυρνά την πλάτη και ανταπαντά: “Οι Αμερικανοί λένε στον αδερφό μου Ιλχάμ Αλίγιεφ ότι αν η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν, τότε θα επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ δεν ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν. Θέλουν να επιστρέψουμε τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400. Δεν είμαστε μία φυλή, είμαστε το κυρίαρχο έθνος της Τουρκίας. Οι δοκιμές, με τους S-400 έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται”, είπε ο Ερντογάν που αγνόησε τις προειδοποιήσεις περί κυρώσεων, καλώντας προκλητικά μάλιστα την Ουάσινγκτον να… βιαστεί και να τις επιβάλλει:

“Όποιες και αν είναι οι κυρώσεις αυτές, μην αργείτε, εφαρμόστε τις”, είπε και προσέθεσε: “Πληρώσαμε χρήματα για τα F-35 αλλά η Ουάσινγκτον δεν έστειλε ποτέ τα μαχητικά στην Άγκυρα”, ενώ αναφέρθηκε και στους ελληνικούς S-300, λέγοντας πως η Ουάσιγκτον δεν ρωτάει την Αθήνα για αυτούς τους πυραύλους: “Προφανώς το ρωσικό όπλο που έχουμε τους ενοχλεί. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον δρόμο μας”, τόνισε.

Μάλιστα, εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Μακρόν λέγοντας πως “ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν ασχολείται με μένα. Εσύ πρώτα κοίταξε τον εαυτό σου και πράγματι πρέπει να εξεταστείς”, ενώ στο στόχαστρό του μπήκε και ο Ολλανδός πολιτικός, Γκερτ Βίλντερς που είχε ποστάρει σκίτσο του Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον ‘τρομοκράτη”: “Υπάρχει και ένας άλλος στην Ολλανδία ο οποίος γράφει κάτι σχετικά με εμάς. Εσύ πρώτα να ξέρεις τα όρια σου και να ξέρεις με ποιους περπατάς”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version