“Δεν υπάρχει η επιλογή της παραμονής στην Ε.Ε”

“Δεν υπάρχει η επιλογή της παραμονής στην Ε.Ε”
O Τζον ΜακΝτόνελ AP

Εξέχον στέλεχος του Εργατικού Κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία δηλώνει ότι η χώρα δεν μπορεί να κάνει πίσω στο θέμα του brexit ακόμα και αν προτιμήσει τη λύση του νέου δημοψηφίσματος.

Πολύς λόγος γίνεται εσχάτως στη Μεγάλη Βρετανία, ειδικά με το αδιέξοδο των συζητήσεων με την ΕΕ, για το αν η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί και πάλι σε δημοψήφισμα για το επικείμενο brexit.

Ο Τζον ΜακΝτόνελ, εξέχον μέλος του εργατικού κόμματος και σκιώδης υπουργός Οικονομικών, τόνισε την Δευτέρα το προφανές, που για κάποιους δεν είναι τόσο προφανές.

Ο,τι ακόμη και σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να είναι μία από τις επιλογές. “Αν πρόκειται να σεβαστούμε το προηγούμενο δημοψήφισμα, το νέο θα έχει να κάνει με τη συμφωνία και μόνο, το πως δηλαδή θα διαπραγματευτούμε” τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας είπε: “Η βουλή προφανώς θα καθορίσει τη φύση του ερωτήματος που θα τεθεί και η προτεραιότητα θα είναι το αν μπορούμε να επιτύχουμε μία επικερδή συμφωνία. Και ναι, αν δεν έχουμε εκλογές, θα στραφούμε στη λύση του δημοψηφίσματος”.

To αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου του 2016 πάντως ήταν σαφές. Υπέρ του brexit ψήφισε το 51,9% των Βρετανών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα