"Δέσμευση" ΗΠΑ - Κίνας να αποφύγουν τον εμπορικό πόλεμο

"Δέσμευση" ΗΠΑ - Κίνας να αποφύγουν τον εμπορικό πόλεμο
"Δέσμευση" ΗΠΑ - Κίνας να αποφύγουν τον εμπορικό πόλεμο AP

Σε συναινέσεις για τα οικονομικά και εμπορικά ζητήματα κατέληξαν οι δύο πλευρές, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ασιατικής χώρας

Η Κίνα και οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποφύγουν τον εμπορικό πόλεμο και την επιβολή νέων δασμών, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λιου Χε, όπως μεταδίδει το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

"Τα δύο μέρη κατέληξαν σε συναινέσεις για τα οικονομικά και τα εμπορικά ζητήματα", με βάση τις οποίες "δεσμεύονται να μην εμπλακούν σε εμπορικό πόλεμο", δήλωσε ο Λιου, επικεφαλής της πολυμελούς αντιπροσωπείας της κινεζικής κυβέρνησης που διεξήγαγε από το απόγευμα της Τρίτης διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον, κυρίως με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Οι δύο πλευρές θα βελτιώσουν επίσης τη διμερή συνεργασία τους σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, τα αγροτικά προϊόντα, η υγεία, τα προϊόντα τεχνολογίας και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, σύμφωνα με τον Λιου, που χαρακτήρισε αμοιβαία επωφελή αυτή την απόφαση. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα συμβάλλει οι ΗΠΑ να μειώσουν το έλλειμμά τους στο ισοζύγιο τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με το Πεκίνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Κίνα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραμπ για δασμούς: Στο τέλος θα βγούμε πιο δυνατοί

Προσφυγή της Κίνας στον ΠΟΕ για τους δασμούς των ΗΠΑ

Λευκός Οίκος: Η Κίνα να εγκαταλείψει τις άδικες εμπορικές πρακτικές της

SHARE: