Διαφθορά στο Ελ Σαλβαδόρ: Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία πρώην υπουργού Άμυνας

Διαφθορά στο Ελ Σαλβαδόρ: Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία πρώην υπουργού Άμυνας
Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ελ Σαλβαδόρ, Νταβίντ Μουνχία AP/Luis Romero

Πρώην υπουργός Άμυνας, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, με τις κατηγορίες της διάπραξης οικονομικών εγκλημάτων, όσο κατείχε τη θέση του υπουργού.

Ο εν αποστρατεία στρατηγός, Νταβίντ Μουνχία, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, είδε να κατάσχονται, τη Τρίτη (27/7) δύο κατοικίες του και να δεσμεύεται τραπεζικός του λογαριασμός κατ’ εντολή της εισαγγελίας.

Τα ακίνητα που κατασχέθηκαν, τα οποία βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ, έχουν εκτιμώμενη αξία 416.000 δολάρια, διευκρίνισε η εισαγγελία μέσω Twitter.

Όσο για τον τραπεζικό λογαριασμό που δεσμεύθηκε, περιέχει περίπου 42.000 αμερικανικά δολάρια, διευκρίνισε ο Αλέξις Αγιάλα, επικεφαλής της μονάδας που είναι αρμόδια για τις κατασχέσεις στην σαλβαδοριανή εισαγγελία.

Ο Μουνχία κατηγορείται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για “νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα”, “παράνομη απόκτηση πόρων” και “διαφθορά”, για το διάστημα που έφερε το αξίωμα του υπουργού Άμυνας, κατόπιν Δικαιοσύνης, την περίοδο 2009 μέχρι 2019, επί των ημερών των προέδρων Μαουρίτσιο Φούνες (2009-2014) και Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν (2014-2019).

Κατηγορείται πως διασπάθισε δημόσια κεφάλαια αξίας 4,6 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version