”Διαγραφή” Καθολικών Γερμανών επειδή δεν πληρώνουν… φόρο

default image

Η μη πληρωμή του εκκλησιαστικού φόρου από τους καθολικούς συνεπάγεται απώλειας των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων σύμφωνα με νέο διάταγμα

Γερμανοί Καθολικοί ενδέχεται να να μη μπορούν να συμμετάσχουν στη θεία κοινωνία ή να ταφούν με την τήρηση των θρησκευτικών κανόνων επειδή αρνήθηκαν να πληρώσουν τον εκκλησιαστικό φόρο.

Ένα γερμανικό διάταγμα, το οποίο μάλιστα μόλις τέθηκε σε ισχύ, προβλέπει πως όσοι δεν καταβάλουν τον ειδικό φόρο δε θα θεωρούνται πλέον καθολικοί.

Οι επίσκοποι βλέποντας πόσοι Καθολικοί εγκαταλείπουν την Εκκλησία έχουν θορυβηθεί αρκετά και κρίνουν πως το συγκεκριμένο διάταγμα αποτελεί ”χτύπημα” κατά της κοινότητάς τους.

Όλοι οι Γερμανοί που έχουν καταγραφεί επίσημα ως Καθολικοί, Προτεστάντες και Εβραίοι πληρώνουν θρησκευτικό φόρο 8-9% επί του ετήσιου εισοδήματός τους, ο οποίος επιφέρει στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση έχει εγκριθεί από το Βατικανό και δε θα επιτρέπει τη συμμετοχή στα θρησκευτικά μυστήρια. Θα απαγορεύεται να γίνουν ακόμα και νονοί καθολικών παιδιών.

Το διάταγμα περιορίζει σοβαρά την ενεργό δράση και συμμετοχή στη γερμανική καθολική εκκλησία, την ίδια στιγμή που τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Αν και οι συνέπειες της μη πληρωμής είναι ανάλογες ενός αφορισμού από την εκκλησία, οι λέξεις του διατάγματος έχουν επιλεγεί πολύ προσεκτικά και σε κανένα σημείο δε γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα