Διαψεύδει η προεδρία της Ν. Αφρικής ότι ο Μαντέλα βρίσκεται σε ”μη αναστρέψιμο κώμα”

default image

Η προεδρία της χώρας προχώρησε σε διάψευση των δημοσιευμάτων που ήθελαν τον Νέλσον Μαντέλα να βρίσκεται σε ''μη αναστρέψιμο κώμα''

Η προεδρία της Νοτίου Αφρικής διέψευσε, αργά την Πέμπτη, τις αναφορές που ήθελαν τον Νέλσον Μαντέλα να βρίσκεται σε ”μη αντιστρεπτό κώμα”.

Επιβεβαιώνουμε την προηγούμενη ανακοίνωσή μας, την οποία δημοσιοποιήσαμε αφότου ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα επισκέφτηκε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Μαντέλα, ότι ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση”.

Οι γιατροί αρνούνται ότι ο Μαντέλα βρίσκεται σε ”μη αντιστρεπτό κώμα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το Γαλλικό Πρακτορείο δημοσιοποίησε αντίγραφο δικαστικού εγγράφου που έφερε ημερομηνία 26 ιουνίου και ανέφερε πως ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα βρίσκεται σε μη αναστρέψιμο κώμα και η οικογένειά του εξετάζει το ενδεχόμενο να τον αποσυνδέσει από το μηχάνημα που τον διατηρεί στη ζωή.

“Βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση μη αντιστρεπτού κώματος και είναι συνδεδεμένος με μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής για να επιζήσει. Η πρόβλεψη ενός προσεχούς θανάτου στηρίζεται σε πραγματικά και σοβαρά αίτια”, ανέφερε το έγγραφο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα