Ο πυρηνικός τρόμος επιστρέφει

default image

Πληροφορίες σοβαρό πρόβλημα σε δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία, εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού. Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι. Κλείνει ένας αντιδραστήρας (Vid)

Υποψίες για διαρροή ραδιενέργειας από πυρηνικό εργοστάσιο της κεντρικής Ιαπωνίας, εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι που σημειώθηκαν τον Μάρτιο, έχουν οι τοπικές αρχές στην περιφέρεια Φουκούι της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

Αξιωματούχοι στην περιφέρεια ανέφεραν διαρροή ραδιενέργειας από τις ράβδους του πυρηνικού καυσίμου στο εργοστάσιο Τσουρούγκα.

Εάν επιβεβαιωθούν οι υποψίες, θα πρόκειται για το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο που πλήττεται από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, μετά τις εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία από όπου σημειώνεται διαρροή ραδιενεργών ουσιών στην ατμόσφαιρα και στη θάλασσα.

Πάντως, η Ιαπωνική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο, δεν εντοπίστηκε κάποια διαρροή ραδιενεργού υλικού.

Ωστόσο, η εταιρία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσει τον αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο Τσουρούγκα και να αυξήσει τους ελέγχους για πιθανή διαρροή ραδιενέργειας εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα