Die Presse: Επόμενος στόχος Ξηρού η τρόικα

default image

Εκτενές δημοσίευμα για την επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού φιλοξενεί η εφημερίδα "Die Presse", εκτιμώντας ότι η τρόικα θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανό στόχο τρομοκρατικής επίθεσης. Διαβάστε αναλυτικά (Vid)

Η επανεμφάνιση μέσω διαδικτυακού μηνύματος του Χριστόδουλου Ξηρού γίνεται αντικείμενο αναφοράς στην αυστριακή εφημερίδα “Die Presse”, που περιγράφει τα “πεπραγμένα” του Ξηρού ως μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Ο αρθρογράφος πιστεύει ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να αναρωτηθεί, γιατί έδωσε άδεια εξόδου στον φυλακισμένο Ξηρό και συνεχίζει: “Η ελληνική προεδρία στο πρώτο εξάμηνο του 2014 ενισχύει τους φόβους της αστυνομίας, ότι επίκεινται θεαματικές τρομοκρατικές επιθέσεις από ένα νεοϊδρυθέν τρομοκρατικό μέτωπο”.

“Οι διαπραγματευτές της τρόικας θα μπορούσαν να είναι εξέχων στόχος, που θα εξασφάλιζε στους τρομοκράτες τεράστια μιντιακή προβολή. Υπάρχουν όμως και καθησυχαστικές φωνές. Τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τη δολοφονία των δύο ακροδεξιών, είχαν εκφραστεί φόβοι για επικείμενο εμφύλιο ανάμεσα στους αριστερούς και τους δεξιούς, που όμως δεν επιβεβαιωθήκαν. Η επαναδραστηριοποίηση του Χριστόδουλου Ξηρού θα μπορούσε τελικά να αποδειχθεί ως πυροτέχνημα ενός ελάχιστα οργανωμένου ακροαριστερού μετώπου, αλλά περισσότερο από μια ελπίδα γι’ αυτούς δεν είναι”, καταλήγει η εφημερίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα