Δικηγόρος αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος για την καταστροφή του περιβάλλοντος

Ο δικηγόρος Ντέιβιντ Μπάκελ αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος για την καταστροφή του περιβάλλοντος
Ο δικηγόρος Ντέιβιντ Μπάκελ αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος για την καταστροφή του περιβάλλοντος ASSOCIATED PRESS

Ο 60χρονος αυτοκτόνησε προκειμένου να παρακινήσει τον κόσμο να διάγει μια λιγότερο εγωκεντρική ζωή, όπως ανέφερε στο σημείωμα που άφησε

Έναν ακραίο και μοιραίο για τον ίδιο, τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για την καταστροφή του κλίματος βρήκε ένας δικηγόρος, περιβαλλοντικός ακτιβιστής και υπέρμαχος των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας, καθώς αυτοπυρπολήθηκε με ορυκτά καύσιμα και κατέληξε.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Πριν αυτοκτονήσει, ο 60χρονος Ντέιβιντ Μπάκελ είχε αφήσει σημείωμα, όπως ανέφερε η αστυνομία, με το οποίο ήθελε να παρακινήσει τον κόσμο να διάγουν λιγότερο εγωκεντρική ζωή προκειμένου να προστατεύσουν τη Γη.

"Οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη αναπνέουν αέρα που είναι ανθυγιεινός από τα ορυκτά καύσιμα και, ως αποτέλεσμα, πολλοί πεθαίνουν πρόωρα. Ο πρόωρος θάνατός μου από ορυκτά καύσιμα αντικατοπτρίζει αυτό που κάνουμε στον εαυτό μας", αναφέρεται στο σημείωμα, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Daily News επισημαίνει ότι ο Μπάκελ άφησε το σημείωμα λίγο πιο πέρα από το σημείο που έβαλε τέλος στη ζωή του, τονίζοντας ότι ελπίζει ο θάνατός του να είναι "τιμητικός" και να "μπορεί να βοηθήσει άλλους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ

ADVERTISING

SHARE: