“Οι Έλληνες θα ανοίξουν μαντήλι για να ζητιανεύουν”

default image

Σε ειρωνικά σχόλια για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς. Έκανε λόγο για κλειστά εργοστάσια και πολύ μεγάλο χρέος, που θα οδηγήσει στη ζητιανιά. Σκληρή απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία. Με καθυστέρηση η αντίδραση της κυβέρνησης

Με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο αναφέρθηκε στην Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν, Μπουλέντ Αρίντς.

Μιλώντας σε σεμινάριο στην πόλη Ούρφα, είπε ότι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας έχει ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, ότι η παραγωγή σε όλα τα ελληνικά εργοστάσια έχει σταματήσει και ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται να τα αγοράσει.

“Σε λίγο θα ανοίξουν μαντήλι, για να ζητιανεύουν” είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα προχώρησε και σε σύγκριση των δύο χωρών, λέγοντας ότι η Τουρκία είναι μια από τις πέντε κορυφαίες χώρες του κόσμου με ρυθμό ανάπτυξης 9%.

Πεταλωτής: “Η άποψη Αρίντς στερείται σοβαρότητας”

“Η άποψη του κ. Αρίντς, εικάζουμε ότι δεν αποτελεί θέση της τουρκικής κυβέρνησης γιατί στερείται αλήθειας και σοβαρότητας”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας με μεγάλη καθυστέρηση τις δηλώσεις του αντιπροέδρου και υπουργού επικρατείας της Τουρκίας.

Ο κ. Πεταλωτής “υπενθύμισε”, “για όσους το ξεχνούν”, ότι “η Ελλάδα, χώρα της Ε.Ε. και της ΟΝΕ, με μεγάλα επιτεύγματα μέχρι τώρα, παρά την πρόσκαιρη κρίση, επιφυλάσσει σε όλους τους πολίτες της και διατηρεί ένα βιοτικό επίπεδο που προφανώς για πολλές άλλες χώρες θα ήταν ζηλευτό” και σημείωσε ότι γι’ αυτό “ο ελληνικός λαός είναι περήφανος για την πορεία που έχει χαράξει εδώ και χρόνια και για όλα όσα σχεδιάζει για το μέλλον του”.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας σαφώς και είναι υπαρκτή, αλλά, υποστήριξε, “χάρη στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού θα επέλθει ανάταξη της οικονομίας μας μέσα από ένα εφαρμοζόμενο εθνικό σχέδιο όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν” και πως “γι’ αυτό να είναι βέβαιοι οι πάντες”.

ΝΔ: “Ιταμή πρόκληση”

Τα απαράδεκτα σχόλια του κ. Αρίντς προκάλεσαν την αντίδραση και της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε λόγο για ιταμή πρόκληση.

“Ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων”, τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση στην ιταμή πρόκληση.

“Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η μόνιμη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί οδηγεί σε επαίσχυντες δηλώσεις”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα