Διοικητής της Isaf σχετίζεται με τη δεύτερη ”πέτρα του σκανδάλου” Πετρέους

default image

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο Πετρέους. Εμπλοκή νέου προσώπου στην υπόθεση

Ο ανώτατος αμερικανός στρατιωτικός διοικητής στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Τζον Αλεν, αποτελεί αντικείμενο έρευνας για πιθανή παράπλευρη εμπλοκή του στην υπόθεση  Πετρέους, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης που διατηρούσε με τη βιογράφο του, Πόλα Μπρόντγουελ .

Η αποκάλυψη αυτή απειλεί να πλήξει άλλον έναν ανώτατο Αμερικανό αξιωματικό και αφήνει υπόνοιες ότι το σκάνδαλο Πετρέους μπορεί να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, καθώς φαίνεται να είχε συνεχή ”επικοινωνία” με τη δεύτερη γυναίκα-κλειδί, της υπόθεσης, Τζιλ Κέλεϊ .

Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε πως το FBI εντόπισε 20.000 ως 30.000 σελίδες επικοινωνίας-κυρίως ηλεκτρονικά μηνύματα-κατά το διάστημα 2010-2012, ανάμεσα στον Αλεν και την Τζιλ Κέλεϊ, φίλη εδώ και χρόνια της οικογένειας Πετρέους από την Τάμπα της Φλόριντα, η οποία προσέφερε εθελοντική εργασία ως σύνδεσμος με τις οικογένειες των στρατιωτών στην αεροπορική βάση Μακντίλ.

Η Κέλεϊ είχε καταγγείλει στο FBI τον περασμένο Μάιο ότι λάμβανε απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα από την Πόλα Μπρόντγουελ, με την οποία ο Πετρέους είχε ερωτική σχέση.

Σε ερώτηση αν η επικοινωνία Αλεν-Κέλεϊ περιείχε απόρρητες πληροφορίες, ο αξιωματούχος είπε πως “η έρευνα περιορίζεται στην ανάρμοστη επικοινωνία”.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην Αυστραλία ότι ζήτησε να καθυστερήσει ο διορισμός του Αλεν ως διοικητή της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης και Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ομπάμα συμφώνησε με αυτό.

Ο Αλεν, που αρνείται τις κατηγορίες, θα παραμείνει στο πόστο του, αλλά ο Πανέτα προέτρεψε τη Γερουσία να εγκρίνει το συντομότερο δυνατόν τον διάδοχό του, στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Πενταγώνου, ο Πανέτα ενημερώθηκε την Κυριακή για την υπόθεση Αλεν όταν βρισκόταν στην Χαβάη και αμέσως ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα