ΔΝΤ: Έκτακτη βοήθεια 130 εκατ. δολάρια για χώρες που χτύπησε ο Έμπολα

default image

Το ΔΝΤ ενέκρινε τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 130 εκατ. δολαρίων στις τρεις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία Έμπολα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενέκρινε σήμερα τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 130 εκατ. δολαρίων στις τρεις χώρες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού Έμπολα, τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει άμεσα διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 41 εκατ. δολαρίων στις αρχές της Γουινέας· 49 εκατ. δολαρίων στις αρχές της Λιβερίας· και 40 εκατ. δολαρίων στις αρχές της Σιέρα Λεόνε.

«Το ΔΝΤ εργάζεται εντατικά σε συνεργασία με τις αρχές των χωρών οι οποίες πλήττονται και εταίρους του για να συμβάλει στις προσπάθειες η επιδημία να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της οικονομίας που πρέπει να ακολουθήσει», ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Η επιδημία «έχει ήδη στοιχίσει πάρα πολλές ζωές (…) η ανθρωπιστική κρίση θα έχει επίσης βαθιές οικονομικές συνέπειες».

Το ΔΝΤ έχει δώσει στη δημοσιότητα προκαταρκτικές εκτιμήσεις κατά τις οποίες η κρίση δημόσιας υγείας αυτή θα έχει αποτέλεσμα επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στις τρεις χώρες οι οποίες πλήττονται περισσότερο από την επιδημία—κατά 3% στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε και κατά 1,5% στη Γουινέα.

Η επιδημία του Έμπολα, η χειρότερη στην Ιστορία, έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους και εκφράζονται φόβοι πως ο τελικός της απολογισμός θα είναι πολύ βαρύτερος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα