Δολοφονία δύο δημοσιογράφων στη Γουατεμάλα

Special forces of the National Civil Police search for inmates who escaped from the Juvenile Correctional Center Gaviotas in Guatemala City, Monday, July 24, 2017. A new riot at a juvenile prison in the center of the capital of Guatemala left at least 12 injured, according to firefighters. (AP Photo/Moises Castillo)
Special forces of the National Civil Police search for inmates who escaped from the Juvenile Correctional Center Gaviotas in Guatemala City, Monday, July 24, 2017. A new riot at a juvenile prison in the center of the capital of Guatemala left at least 12 injured, according to firefighters. (AP Photo/Moises Castillo) AP

Ο Λάουρεντ Καστίγιο και ο Αλφρέδο δε Λεόν είχαν εξαφανιστεί τη Δευτέρα και τα πτώματά τους βρέθηκαν σε ένα αγρόκτημα στο Σάντο Ντομίνγκο

Δύο γουατεμαλτέκοι δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν και τα πτώματά τους εγκαταλείφθηκαν σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμου σε ένα χωριό νότια της πρωτεύουσας, γνωστοποίησαν την Πέμπτη οι οικογένειές τους και οι Αρχές.

Ο Λάουρεντ Καστίγιο και ο Αλφρέδο δε Λεόν είχαν εξαφανιστεί τη Δευτέρα και τα πτώματά τους βρέθηκαν σε ένα αγρόκτημα στο Σάντο Ντομίνγκο, στην επαρχία Σουτσιτεπέκες (νότια), δήλωσε ο επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γουατεμάλας Χορδάν Ρόδας.

Τα δύο θύματα, που βρέθηκαν με τα χέρια και τα πόδια δεμένα, είχαν εκτελεστεί με μια σφαίρα στο κεφάλι ο καθένας. Είχαν πάει να κάνουν ρεπορτάζ για το καρναβάλι που θα γινόταν στο κοντινό Μασατενάνγκο.

Ο Καστίγιο ήταν συνεργάτης της εφημερίδας Nuestro Diario ενώ ο Δε Λεόν εργαζόταν για έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Κοατεπέκε, μιας πόλης σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκαν οι σοροί των δύο δημοσιογράφων.

«Ζητώ οι αρχές να διεξαγάγουν ταχεία έρευνα για να βρεθούν οι δράστες αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος», δήλωσε ο επίτροπος. Ακόμη, προέτρεψε τις αρχές να θέσουν σε εφαρμογή μέτρα προστασίας των δημοσιογράφων.

Ο πατέρας του Λάουρεντ Καστίγιο, Άνχελ, δήλωσε ότι οι δύο δημοσιογράφοι δεν είχαν δεχθεί ποτέ απειλές κατά της ζωής τους.

(Φωτογραφία: AP / Moises Castillo)

ADVERTISING

SHARE: