Δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ: Αεροπορικώς ‘δραπέτευσαν’ τρεις ύποπτοι Βορειοκορεάτες

Δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ: Αεροπορικώς ‘δραπέτευσαν’ τρεις ύποπτοι Βορειοκορεάτες

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νεκροψίας, που έγινε στη σορό του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας

Τουλάχιστον τρεις από τους ύποπτους Βορειοκορεάτες, που καταζητούνται για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, φέρονται να πέταξαν από την Τζακάρτα στο Ντουμπάι, το βράδυ της ημέρας που διαπράχθηκε η δολοφονία, σύμφωνα με αξιωματούχο των αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου στην Ινδονησία.

Τα ονόματα των τριών υπόπτων έχουν γνωστοποιηθεί, ενώ δεν έχει δημοσιοποιηθεί το όνομα του τέταρτου υπόπτου.

Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα της νεκροψίας που έγινε στο πτώμα του Κιμ Γιονγκ Ναμ αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Μαλαισίας.

“Μιλάμε για το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί μία νεκροψία και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά της,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Σαμπραμάνιαν Σαθασίβαμ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσιοποίηση του αναφερόμενου αποτελέσματος.

Αξιωματούχοι από τη Βόρεια Κορέα προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διενέργεια της νεκροψίας από τις αρχές της Μαλαισίας, ζητώντας την άμεση μεταφορά της σορού του Κιμ Γιονγκ Ναμ στη Βόρεια Κορέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα