Δράμα χωρίς τέλος για τους μετανάστες από την Ονδούρα

Δράμα χωρίς τέλος για τους μετανάστες από την Ονδούρα
Mετανάστρια από την Ονδούρα δέχεται τις πρώτες βοήθειες AP

Το καραβάνι των μεταναστών από την Ονδούρα συνεχίζει-με πολλά προβλήματα- την πορεία του. Μία νεκρή μετανάστρια στα σύνορα με το Μεξικό.

H απόλυτη απόγνωση. Δεν μπορεί να περιγραφεί αλλιώς το δράμα των μεταναστών από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, κυρίως από την Ονδούρα, οι οποίοι, σε μία απελπισμένη πορεία, επιχειρούν να φτάσουν ακόμη και στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Το Σάββατο τουλάχιστον ένας από τους μετανάστες σκοτώθηκε μετά από πτώση του από όχημα ενώ χιλιάδες έχουν παγιδευτεί σε γέφυρα που συνδέει τη Γουατεμάλα με το Μεξικό.

Ο πρόεδρος της Ονδούρας, Χουάν Ορλάντο Ερνάντες τόνισε ότι “αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο” χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε άλλο σημείο, σε ποτάμι μεταξύ Γουατεμάλας και Μεξικού οι μετανάστες τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο της Ονδούρας σε μία προσπάθεια να δώσουν κουράγιο στους εαυτούς τους.


Ομάδα Μεξικανών έδωσαν σε γκρουπ μεταναστών τροφή, νερόι και ιατρική φροντίδα, σε άλλα σημεία των συνόρων όμως η μεξικανική αστυνομία τους επεφύλαξε θερμή υποδοχή με δακρυγόνα.

Ολα αυτά ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμο έχει απειλήσει ότι θα διακόψει τη βοήθεια προς τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής και θα στείλει στρατεύματα στα σύνορα αν το Μεξικό αποτύχει να βάλει φρένο στην πορεία του καραβανιού των μεταναστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα