Δυσαρεστημένο με τη Σαουδική Αραβία το Παρίσι για την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου

default image

Η γαλλική κυβέρνηση διατυπώνει τη δυσαρέσκειά της για την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου. Το Ριάντ και η Τεχεράνη διαμηνύουν ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός η κλιμάκωση της έντασης, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ της Αυστρίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας αποδοκιμάσε με κατηγορηματικό τρόπο την εκτέλεση από τη Σαουδική Αραβία 47 ανθρώπων μεταξύ αυτών του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ και απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες των περιφερειακών χωρών να κάνουν τα πάντα για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της διαθρησκευτικής έντασης, επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Η Γαλλία επαναλαμβάνει την κατηγορηματική της αντίθεση στην επιβολή της θανατικής ποινής σε κάθε χώρα του κόσμου και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες» τονίζεται.

Στο μεταξύ, στην Αυστρία ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς γνωστοποίησε σήμερα ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν δήλωσαν στον ομόλογό τους από την Αυστρία ότι δεν έχουν κανένα συμφέρον να προκαλέσουν την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης μετά την εκτέλεση του σιίτη θρησκευτικού ηγέτη.

«Και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών διαβεβαίωσαν ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός περαιτέρω κλιμάκωση» είπε ο εκπρόσωπος τύπου, που προσέθεσε ότι ο Κουρτς συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ και τον Σαουδάραβα ομόλογό του Άντελ αλ Τζουμπέιρ και τους ζήτησε να βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα