Έφηβη σώθηκε από τον απαγωγέα της κάνοντας μια χειρονομία που έμαθε στο TikTok

Έφηβη σώθηκε από τον απαγωγέα της κάνοντας μια χειρονομία που έμαθε στο TikTok
Η χειρονομία στο TikTok Youtube / @Guardian News

Μια 16χρονη που αγνοείτο, κατάφερε να ζητήσει βοήθεια καινα διασωθεί, όταν χρησιμοποίησε το σήμα-σύμβολο της ενδοοικογενειακής βίας. Τράβηξε την προσοχή ενός οδηγού, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

Μια αγνοούμενη έφηβη από τη Βόρεια Καρολίνα διασώθηκε από την αστυνομία του Κεντάκι, όταν έκανε σήμα για βοήθεια χρησιμοποιώντας μια χειρονομία που είναι γνωστή στο TikTok, η οποία αντιπροσωπεύει τη βία στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, η 16χρονη από το Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, αγνοείτο από την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Laurel στο Κεντάκι.

Όπως αναφέρει ο The Guardian, την Πέμπτη, ένας οδηγός στο Κεντάκι την είδε να κάνει την χειρονομία – σύμβολο της ενδοοικογενειακής βίας μέσα από ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένας μεγαλύτερος άνδρας, και κάλεσε το 911. Ανέφερε πως η έφηβη “φαινόταν να βρίσκεται σε κίνδυνο”.

Μετά την ειδοποίηση, οι αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν το διερχόμενο όχημα και καθώς έβγαινε από μεγάλο αυτοκινητόδρομο το σταμάτησαν για έναν “τυπικό έλεγχο”. Εκεί, διαπιστώθηκε πως η κοπέλα αναζητείτο από τους γονείς της, οι οποίοι είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της λίγες μέρες νωρίτερα.

Η 16χρονη εντοπίστηκε να ταξιδεύει μέσα σε ένα ασημί Toyota. Η ίδια δήλωσε στους αστυνομικούς πως ο 61χρονος την μετέφερε από τη Βόρεια Καρολίνα στο Τενεσί, το Οχάιο και το Κεντάκι. Οι αρχές ανέφεραν πως με την χειρονομία που έκανε η 16χρονη, προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή των οδηγών για να καλέσουν βοήθεια.

Η χειρονομία, η οποία έχει χρησιμοποιείται από γυναίκες σε όλο τον κόσμο για να ζητήσουν διακριτικά βοήθεια όταν βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω του κακοποιητή τους, έχει ως εξής: πρώτα διπλώνεις τον αντίχειρα στην παλάμη σου και στη συνέχει κλείνεις τα υπόλοιπα δάχτυλα πάνω από τον αντίχειρα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 61χρονο άνδρα και του απήγγειλε κατηγορίες για παράνομη κράτηση της κοπέλας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα