Egyptair: Συντρίμμια και υπάρχοντα επιβατών υποστηρίζουν ότι βρήκαν οι Αιγύπτιοι

default image

Ο αιγυπτιακός στρατός βρήκε 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας κομμάτια από συντρίμμια του αεροσκάφους Α320 της Egyptair που εξαφανίστηκε χθες, μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε σήμερα συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα επιβατών της πτήσης Παρίσι-Κάιρο της Egyptair που συνετρίβη χθες στη Μεσόγειο Θάλασσα με 66 επιβαίνοντες.

“Πολεμικά αεροπλάνα και πλοία βρήκαν προσωπικά αντικείμενα επιβατών και συντρίμμια του αεροπλάνου 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας”, ανακοίνωσε ο στρατός τονίζοντας ότι διεξάγει ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο» για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.

«Εξετάζονται όλες οι υποθέσεις, αλλά καμία δεν υπερισχύει, διότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τα αίτια», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, προσθέτοντας ότι θα συναντηθεί αύριο με τις οικογένειες των επιβατών και αξιωματούχους «για να τους μεταφέρει τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες με απόλυτη διαφάνεια».

Η εταιρεία Stratfor θεωρεί “πιθανά” σενάρια το Airbus της EgyptAir να επλήγη από πύραυλο εδάφους-αέρος ή έπεσε λόγω έκρηξης βόμβας

Το αεροσκάφος Airbus A320 της EgyptAir το οποίο θεωρείται ότι συνετρίβη στη Μεσόγειο είναι πιθανό να επλήγη από πύραυλο εδάφους-αέρος, εκτίμησε η αμερικανική εταιρεία αναλύσεων Stratfor σήμερα.

“Το πλήγμα από έναν πύραυλο επιφανείας-αέρος είναι επίσης πιθανό, αν και οι εξτρεμιστές στην Αίγυπτο και σε κοντινές περιοχές δεν πιστεύεται ότι έχουν πρόσβαση σε πυραύλους ικανούς να πλήξουν ένα αεροσκάφος σε αυτό το υψόμετρο”, αναφέρει η εταιρεία σε ενημερωτικό της δελτίο.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MS804 από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού προς το Κάιρο της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το πρωί σήμερα ενώ βρισκόταν δέκα μίλια εντός του εναέριου χώρου της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τη Stratfor, μια πιο προφανής εκδοχή για τα αίτια της συντριβής είναι η πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στο αεροσκάφος, ενώ λιγότερο πιθανή κατά τις εκτιμήσεις της είναι μια μηχανική βλάβη που σημειώθηκε σε ύψος πλεύσης 37.000 ποδών.

“Δεν μπορεί να αποκλειστεί μια καταστροφική βλάβη της ατράκτου” του επιβατικού αεροσκάφους, προσθέτει η Stratfor.

Επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Αιγύπτου

Τα συλλυπητήριά του για το αεροπορικό συμβάν στο αεροσκάφος της Aigyptair, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε μέσο και να συνεργαστεί με την Αίγυπτο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της υπόθεσης αυτής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα