Είναι επίσημο: Εκτός υπουργείου Οικονομικών ο Σόιμπλε

Είναι επίσημο: Εκτός υπουργείου Οικονομικών ο Σόιμπλε
Germany's Finance Minister Wolfgang Schauble speaks at CNN Debate on the Global Economy during World Bank/IMF Annual Meetings at IMF headquarters in Washington, Thursday, Oct. 6, 2016. ( AP Photo/Jose Luis Magana) AP Photo/Jose Luis Magana

Έτοιμος να αποχωρήσει από τη θέση του και να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Bundestag είναι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU

Έτοιμος να αποχωρήσει από τη θέση του και να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Bundestag είναι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, Φόλκερ Κάουντερ.

Ο Κάουντερ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, γνωστοποίησε πως η κεντροδεξιά συμμαχία CDU/CSU θα προτείνει τον Σόιμπλε ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου του γερμανικού κοινοβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος την 17η Οκτωβρίου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε να είναι υποψήφιος για την θέση» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Κρίστιαν Λίντνερ ανέφερε σε ένα tweet που έστειλε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του FDP θα στηρίξει την υποψηφιότητα Σόιμπλε για την προεδρία της Μπούντεσταγκ.

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, δημοσίευμα της Bild έκανε λόγο για αποδοχή από πλευράς Σόιμπλε, πρότασης της γερμανίδας καγκελάριου για να αναλάβει την προεδρία της Bundestag.

Το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν

Η γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί με τον γάλλο Πρόεδρο στο Ταλίν την Πέμπτη, μία μέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η συνάντηση αυτή, δύο ημέρες μετά την ομιλία Μακρόν στην οποία κατέθεσε τις προτάσεις του για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση,  θα αφιερωθεί στις αντιδράσεις για το σχέδιο που παρουσίασε ο γάλλος πρόεδρος, τόσο από τους 27, όσο και τους φερόμενους ως μελλοντικούς κυβερνητικούς εταίρους της Μέρκελ, τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι κράτησαν αρνητική στάση απέναντι στις προτάσεις του.

Πληροφορίες:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία:AP Photo/Jose Luis Magana

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα