Εκατό επιθέσεις για τον Οσάμα

Εκατό επιθέσεις για τον Οσάμα

"Εκδίκηση για τον Σεΐχη Οσάμα μπιν Λάντεν" τιτλοφορείται σειρά επιθέσεων που άρχισε παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Στόχος η πραγματοποίηση 100 χτυπημάτων

Ο ιρακινός κλάδος της Αλ-Κάιντα ανακοίνωσε πως έχει αρχίσει από τα μέσα Αυγούστου μια εκστρατεία 100 επιθέσεων σε όλη τη χώρα για να εκδικηθεί το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλων αξιωματούχων του εξτρεμιστικού δικτύου, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του Ίντερνετ.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ διευκρίνισε πως αυτή η εκστρατεία άρχισε στις 15 Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να αναλάβει ρητά την ευθύνη για τις πολλαπλές επιθέσεις εκείνης της ημέρας, που ήταν η πιο αιματηρή στη χώρα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Η εκστρατεία, η οποία φέρει την ονομασία "Εκδίκηση για τον Σεΐχη Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλους υψηλούς αξιωματούχους", άρχισε "στα μέσα του μήνα της νηστείας (Ραμαζάνι) και, αν θέλει ο Θεός, θα τελειώσει αφού φτάσει τις 100 επιθέσεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης που δημοσιεύεται στον ισλαμιστικό ιστότοπο Honein.

"Οι επιθέσεις αυτές θα περιλάβουν επιδρομές, επιχειρήσεις μαρτυρίου (επιθέσεις αυτοκτονίας), βόμβες στους δρόμους, επιθέσεις με πιστόλια με σιγαστήρες και ελεύθερους σκοπευτές, σε όλες τις πόλεις, τις αγροτικές περιοχές και τις επαρχίες", προειδοποιεί.

Στις 15 Αυγούστου, την ημέρα που φαίνεται ότι αποτελεί την αρχή της εκστρατείας, αφού το Ραμαζάνι άρχισε την 1η Αυγούστου, μια σειρά επιθέσεων σε 18 πόλεις του Ιράκ προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 300, καθιστώντας την ημέρα αυτή την πιο αιματηρή στη χώρα από το Μάιο του 2010.

Στη διάρκεια της περασμένης νύκτας  προκηρύξεις που καλούν τους πολίτες να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και να πολεμήσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες διανεμήθηκαν στη νότια και τη δυτική Βαγδάτη, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Λάντεν σχεδίαζε νέα επίθεση στις ΗΠΑ

Αλλαγή ονόματος εξέταζε ο Λάντεν

"Μίλησε" το κινητό του Μπιν Λάντεν

SHARE:

24Media Network