Εκείνοι που αντιστέκονται: Η ζωή στη σκιά των τζιχαντιστών μέσα από τον φακό ενός ρεπόρτερ

default image

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του απεσταλμένου του BBC στο Κομπάνι. Η ζωή μέσα στον πόλεμο υπό την απειλή των τζιχαντιστών (Pics)

Επάγγελμα: πολεμικός ανταποκριτής. Τόπος: Κομπάνι.

Λάσπη, κατεστραμμένα σπίτια, ερείπια, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα, οδοφράγματα, αυτοσχέδια νεκροταφεία, εικόνες ωμής πραγματικότητας από το πέρασμα των τζιχαντιστών και την αντίσταση των Κούρδων στο Κομπάνι.

Και πρόσωπα χαμογελαστά. Πρόσωπα χαρούμενα που συνεχίζουν να μάχονται για την πόλη και την ελευθερία τους κόντρα στο ISIS.

Ο απεσταλμένος του BBC Quentin Sommerville , είναι ένας από τους ελάχιστους δυτικούς δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Συρία και μεταδίδουν τα γεγονότα.

Με τον φακό του καταγράφει καθημερινά τις στιγμές της αντίστασης και δημοσιεύει τα καρέ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.  Το τελευταίο διάστημα ζει μαζί με τους Κούρδους και αφιερώνει τα ρεπορτάζ του στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της περιοχής.

Ύστερα από μήνες ηρωικής και μοναχικής αντίστασης, αποκλεισμένοι από την Τουρκία, οι Κούρδοι των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) εξασφάλισαν, τον Οκτώβριο, αεροπορική κάλυψη από την αμερικανική αεροπορία.

Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε πρόσφατα στο “New Yorker” ότι περισσότεροι από 2.000 τζιχαντιστές έχουν χάσει τη ζωή τους στο Κομπάνι, ενώ πολλοί αρνούνταν να μετακινηθούν από άλλα μέρη της Συρίας προς το Κομπάνι, με αποτέλεσμα να εκτελούνται από άλλους τζιχαντιστές.

Οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στο Κομπάνι ξεπέρασαν τις 600, αποτελώντας δηλαδή το 80% όλων των αεροπορικών επιδρομών της Δύσης στη Συρία.

Ο αριθμός των Κούρδων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.

Πριν λίγες ημέρες, οι δυνάμεις των Κούρδων ανακατέλαβαν ολόκληρη την πόλη. Οι τζιχαντιστές του ISIS “αναγκάστηκαν να παραδεχθούν την ήττα τους”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Πενταγώνου, οι Κούρδοι μαχητές απώθησαν πλήρως τους τζιχαντιστές του ISIS από την πόλη την περασμένη Τρίτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα