Έκκληση ΟΗΕ να διευκολυνθεί η παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

United Nations Secretary General António Guterres address U.N. Security Council meeting on Myanmar's Rohingya crisis, Thursday Sept. 28, 2017 at U.N. headquarters. (AP Photo/Bebeto Matthews)
United Nations Secretary General António Guterres address U.N. Security Council meeting on Myanmar's Rohingya crisis, Thursday Sept. 28, 2017 at U.N. headquarters. (AP Photo/Bebeto Matthews) AP

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού ζητά να ξανανοίξουν "αμέσως" οι διάδρομοι πρόσβασης των οχηματοπομπών, οι οποίες μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση την Τρίτη να ξανανοίξουν «αμέσως» οι διάδρομοι πρόσβασης των οχηματοπομπών οι οποίες μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους αμάχους στη Συρία, ειδικά στην Ανατολική Γούτα, όπου δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζουν τις φονικές επιδρομές τους εναντίον τμημάτων του ανταρτοκρατούμενου θύλακα παρά την κατάπαυση του πυρός.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο Γκουτέρες προτρέπει όλα τα μέρη να «επιτρέψουν αμέσως ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση και σε άλλες αυτοκινητοπομπές για να παραδοθούν απολύτως αναγκαία εφόδια στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που τα έχουν απελπιστικά ανάγκη» και «ειδικά» να επιτρέψουν τη «διανομή προμηθειών στη Ντούμα, συμπεριλαμβανομένου ιατρικού και υγειονομικού υλικού, που σχεδιάζεται να γίνει την 8η Μαρτίου».

(Φωτογραφία: AP / Bebeto Matthews)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέση Ανατολή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για τις εξελίξεις σε ανατολική Γούτα και Αφρίν

Συρία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην ανατολική Γούτα - Στους 800 οι νεκροί άμαχοι

Ρωσία: 'Αβάσιμες' οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών όπλων από τη Δαμασκό

ADVERTISING

SHARE: