Και όμως υπάρχει χριστιανική εκκλησία που τάσσεται υπέρ των γκέι

Και όμως υπάρχει χριστιανική εκκλησία που τάσσεται υπέρ των γκέι
Τα μηνύματα της Clackamas United Church of Christ Clackamas United Church of Christ

Τη διαφορά κάνει μια εκκλησία στις ΗΠΑ, καθώς σε αντίθεση με μηνύματα πίστης βασισμένα σε απειλές για καταστροφές σε περίπτωση που ο πιστός ξεφύγει από τον "σωστό δρόμο", αυτή κηρύσσει την αγάπη του Ιησού προς όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, σεξουαλικών προτιμήσεων.

Η ανεκτικότητα και η καλοσύνη είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος για να μεταφέρεις τα μηνύματα της πίστης παρά οι απειλές για καταστροφές, κάτι που εφαρμόζει μια εκκλησία στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Ανοιχτόμυαλη, προοδευτική και συμπονετική, η Clackamas United Church of Christ στο Μιλγουόκι του Όρεγκον δίνει το καλό παράδειγμα, προωθώντας με υπερηφάνεια τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας και την ισότητα των φύλων, στέλνοντας στο “πυρ το εξώτερον” τον ρατσισμό, τις ανισότητες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και την κλιματική αλλαγή.

Μάλιστα έχει φροντίσει να επικοινωνήσει τα μηνύματά της με ταμπέλες στην περιοχή, που μεταξύ άλλων, γράφουν “τα τρανς αδέρφια μας έχουν καρδιά” και “στεκόμαστε μαζί με τους μουσουλμάνους αδέρφια μας για να τερματίσουμε την ισλαμοφοβία”.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εκεί ανεξαρτήτως της οικογενειακής τους κατάστασης (“έγγαμοι, διαζευγμένοι και ελεύθεροι εδώ. Η χάρη αφορά όλους”) και του τόπου γέννησής τους (“Καλώς ήρθαν οι μετανάστες αλλά μόνο αν μιλούν αγγλικά – Η Βίβλος δεν το είπε ποτέ”).

Clackamas United Church of Christ
 

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να έχουν μεταφερθεί και στα κηρύγματα, που γίνονται με ευγλωττία και χιούμορ από τον πάστορα Άνταμ Έρικσεν. Σε ένα από τα κηρύγματά του που έχει ανέβει στα social media της εκκλησίας, φαίνεται να φοράει τα χρώματα του ουράνιου τόξου της LGBT κοινότητας και να μιλάει για την ανθρώπινη τάση να βλέπουμε τα σωστά και λάθος με αντιστοιχία άσπρου-μαύρου, σημειώνοντας ότι οι εκκλησίες είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες γι΄αυτό.

Τα μηνύματα της Clackamas United Church of Christ Clackamas United Church of Christ
 

“Αγαπάμε τον Ιησού και τον τρόπο ζωής του. Και τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώσαμε μέσω των social media μας ότι το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους Χριστιανούς, άθεους, μουσουλμάνους, Εβραίους” δήλωσε στο Unilad ο πάστορας. Και πρόσθεσε: “Το μήνυμά μας είναι ότι ο Θεός αγαπά όλους τους ανθρώπους. Και διακηρύσσοντας το μήνυμα αυτό, δηλώνουμε ότι ο Θεός αγαπάει συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων- ειδικά αυτούς που περιθωριοποιούνται συχνά από τη θρησκεία. Αυτός είναι ο λόγος που διακηρύσσουμε την αιώνια αγάπη του Θεού για τα αδέρφια μας LGBT. Ο Ιησούς σταυρώθηκε μαζί με εκείνους που περιθωριοποιήθηκαν από τη θρησκευτική ελίτ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version