Ισραήλ: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά σε Ιερουσαλήμ και Γάζα

Ισραήλ: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά σε Ιερουσαλήμ και Γάζα
Φωτογραφία από την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ όπου σκοτώθηκε ο παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά. AP

Αστυνομικοί σκότωσαν Παλαιστίνιο που άνοιξε πυρ εναντίον τους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ενώ στη λωρίδα της Γάζας αυξήθηκαν σε δύο οι νεκροί από τις συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

Ισραηλινοί αστυνομικοί σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που άνοιξε πυρ εναντίον τους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

«Ένας τρομοκράτης πυροβόλησε έναν αστυνομικό (…). Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά», δήλωσε ο Ρόζενφελντ προσθέτοντας ότι ο δράστης «σκοτώθηκε από πυρά» της αστυνομίας.

Εξάλλου ένας Παλαιστίνιος που είχε τραυματισθεί σήμερα το πρωί στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, υπέκυψε μερικές ώρες αργότερα στα τραύματά του, αυξάνοντας σε δύο τον απολογισμό των νεκρών στις συγκρούσεις αυτές, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για τον Τάρεκ Μπαντουάν, ο οποίος είχε τραυματισθεί σοβαρά στην κοιλιά από σφαίρα. Ηλικίας 25 ετών, ήταν μέλος των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με πηγή στις δυνάμεις αυτές, η οποία διευκρίνισε πως ο Μπαντουάν επλήγη ενώ βρισκόταν μπροστά από την έδρα της αστυνομίας, κοντά σε ένα σπίτι που οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν έρθει για να κατεδαφίσουν.

Ο Γιάζαν Αμπού Ταμπίχ, 19 ετών, είχε σκοτωθεί νωρίτερα από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στις ίδιες συγκρούσεις, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα