Εκλογές στη Γαλλία: Η ακροδεξιά κατηγορεί τον Ζιπέ για σχέσεις με την μουσουλμανική αδερφότητα

default image

Με ανοιχτή επιστολή, Γάλλος μουσουλμάνος που φλερτάρει με την ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν υποστηρίζει πως το “παρακλάδι” της αδερφότητας στη Γαλλία κάνει τη δική του καμπάνια υπέρ του Δημάρχου του Μπορντό

Θρησκευτικό και εθνικιστικό παροξυσμό έχει προκαλέσει στη Γαλλία η είδηση πως η Ένωση των Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας, η οποία φέρεται να πρόσκειται στην μουσουλμανική αδερφότητα, παρακινεί πιστούς στα τζαμιά της χώρας να ψηφίσουν υπέρ του Αλάν Ζιπέ. Το γεγονός αυτό κατέδειξε πριν από μήνες, ο Γάλλος μουσουλμάνος και γενικός διευθυντής ενός τζαμιού στη Μασαλία, Ομάρ Τζελίλ, με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρώην πρωθυπουργό και υποψήφιο για το χρίσμα της κεντροδεξιάς. Όλα αυτά, πυροδοτούν εντάσεις ανήμερα της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης για το χρίσμα στην κεντροδεξιά, μεταξύ Φρανσουά Φιγιόν και Αλάν Ζιπέ.

Στο γράμμα του αυτό, ο Τζελίλ έφτανε ως το σημείο να υποστηρίξει πως άνθρωποι από το στενό περιβάλλον Ζιπέ, είχαν έρθει σε επικοινωνία με την Ένωση και πως υπήρχε κάποιου είδους σύμπραξη με απώτερο στόχο την κατάληψη θέσεων εξουσίας, σε περίπτωση εκλογής του πολιτικού στην προεδρία.

Η υπόθεση μοιάζει πολύ με χιλιάδες αντίστοιχες “αληθοφανείς” ειδήσεις που κατακλύουν το διαδίκτυο και όπως διαβάζομε στη Liberation ξεκίνησαν από τις ανελέητες επιθέσεις ακροδεξιών, αλλά και υποστηρικτών της λεγόμενης “κλασικής” δεξιάς, ενάντια στο Δήμαρχο της πόλης Μπορντό, όταν το 2008 εμφανίστηκε θετικός στην ανέγερση ενός πολιτιστικού κέντρου, εντός του οποίο θα υπήρχε και χώρος προσευχής για μουσουλμάνους στην πόλη. Ο Ζιπέ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα επέτρεπε τη χρηματοδότηση του έργου από οργανισμούς του εξωτερικού, προκειμένου να αποτρέψει την παρείσφρηση ακραίων ισλαμιστών.

Ένας από τους εκπροσώπους της ακροδεξιάς και μάλιστα από μουσουλμανική κοινότητα, είναι και ο Τζελίλ, που από το 2011 καλούσε τους πολίτες να ψηφίσουν το Εθνικό Μέτωπο, ενώ λίγο αργότερα συναντούσε τον Ζαν Μαρί Λεπέν, επίτιμο πρόεδρο της ακροδεξιάς και έστελνε ανοιχτή επιστολή στην κόρη του και νυν πρόεδρο του Μετώπου, Μαρίν.

Οι ενορχηστρωμένες αυτές επιθέσεις, προκάλεσαν τα συντηρητικά ανακλαστικά άλλων κομματιών της εθνικιστικής δεξιάς, που από το πρωί καλούν τους ψηφοφόρους να επιλέξουν μαζικά τον Φρανσουά Φιγιόν, προκειμένου να αποτρέψουν την μουσουλμανική ψήφο, η οποία φέρεται να στρέφεται προς τον Αλάν Ζιπέ.

Ο πρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού Courtoisie, το οποίο τοποθετείται στην άκρα δεξιά και ο οποίος έχει δηλώσει υπέρμαχος του “θετικού ρατσισμού” και της επιστροφής του θεσμού της δουλείας, Ενρί Ντε Λεσκέν, με ανάρτησή του στο twitter κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν Φιγιόν. “Οι μουσουλμάνοι κινητοποιούνται υπέρ του Αλί (αποκαλεί τον υποψήφιο Αλί αντί Αλάν για να καταδείξει τη σχέση του με το ισλάμ) Ζιπέ όπως τους καλεί η αδερφότητα” σημειώνει και καλεί όλους να κινητοποιηθούν υπέρ του Φρανσουά Φιγιόν. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα