Εκλογές στη Ρωσία εν μέσω καταγγελιών για νοθεία

default image

Στις κάλπες οι Ρώσοι για να εκλέξουν πρόεδρο. Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση και ΜΚΟ.( Pics+Vid)

Οι Ρώσοι ψηφοφόροι καλούνται  στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές .Οι κάλπες άνοιξαν στις 10 μ.μ. ώρα Ελλάδος ενώ στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδος αναμένεται να γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα. Όλα δείχνουν πως ο χρόνος για την επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο, έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, του έδιναν τη νίκη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό περίπου 60%.

 

Μάλιστα, λόγω της έντονης αμφισβήτησης της διακυβέρνησης του, ο Πούτιν έδωσε εντολή να τοποθετηθούν 180.000 κάμερες παρακολούθησης σε 90.000 εκλογικά κέντρα ώστε να αποφευχθεί η νοθεία στις εκλογές.

Αντίπαλοί του για την προεδρία είναι τέσσερις υποψήφιοι: ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ (που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι δεύτερος), ο λαϊκιστής Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ο δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Πρόχοροφ και ο κεντρώος Σεργκέι Μιρόνοφ.

 

Νοθεία καταγγέλλουν αντιπολίτευση και ΜΚΟ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μια μη κυβερνητική οργάνωση καταγγέλλουν περιπτώσεις νοθείας σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη τη Ρωσία, τις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας.

“Τα ίδια πρόσωπα ψήφισαν στα εκλογικά τμήματα 2164 και 2166” στη Μόσχα, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του το κόμμα Γιάμπλοκο που έχει στείλει παρατηρητές σε όλη τη χώρα.

 

“Στο Βλαδιβοστόκ, στο εκλογικό τμήμα 155, ψηφοφόροι ανακάλυψαν όταν πήγαν να ψηφίσουν ότι είχαν ήδη ψηφίσει…”, προσθέτει το κόμμα, του οποίου ο υποψήφιος Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στις εκλογές εξαιτίας παρατυπιών στη συγκέντρωση των δύο εκατομμυρίων ψήφων που χρειαζόταν.

Και το Κομμουνιστικό Κόμμα καταγγέλλει περιπτώσεις νοθείας που εντόπισαν δικοί του παρατηρητές.

 

Η ΜΚΟ Golos είχε εντοπίσει μέχρι τις 12:30 ώρα Μόσχας, πολλές εκατοντάδες παραβιάσεις των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα