Εκλογές στη Βουλγαρία: Επανεκλογή Μπορίσοφ δείχνουν τα exit poll

Bulgarian ex-Premier Boiko Borisov, leader of the center-right GERB party, drives a vintage Mercedes as he leaves a voting station, in Sofia, Bulgaria, Sunday, March 26, 2017. Bulgarians are heading to the polls for the third time in four years in a snap vote that could tilt the European Union's poorest member country closer to Russia as surveys put the center-right GERB party neck-and-neck with the Socialist Party. (AP Photo/Vadim Ghirda)
Bulgarian ex-Premier Boiko Borisov, leader of the center-right GERB party, drives a vintage Mercedes as he leaves a voting station, in Sofia, Bulgaria, Sunday, March 26, 2017. Bulgarians are heading to the polls for the third time in four years in a snap vote that could tilt the European Union's poorest member country closer to Russia as surveys put the center-right GERB party neck-and-neck with the Socialist Party. (AP Photo/Vadim Ghirda) AP

Το συντηρητικό κόμμα φαίνεται να επικρατεί εκ νέου στις βουλευτικές εκλογές

Το συντηρητικό κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ δείχνει να επικρατεί έναντι των Σοσιαλιστών στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Βάσει των exit polls, το συντηρητικό κόμμα Gerb εξασφαλίζει ποσοστό μεταξύ 32,2% και 32,8% των ψήφων έναντι 28% και 28,4% για τους Σοσιαλιστές (PSB), καταδεικνύουν τα exit polls που διενεργήθηκαν από το Alpha Research και το Gallup International Balkan (GIB).

"Αυτό το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι το GERB θα είναι το κόμμα που θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού" είπε ο Μπορίσοφ, συμπληρώνοντας ότι το GERB θα καταβάλει τις "μέγιστες προσπάθειες" με τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους του για να σχηματίσουν σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού.

Το κόμμα των Σοσιαλιστών (BSP) της Βουλγαρίας αναγνώρισε την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην χώρα. «Θέλουμε να συγχαρούμε τους νικητές του GERB» δήλωσε η Κορνέλια Νίνοβα σε δημοσιογράφους. Αν και το κόμμα της διπλασίασε τα ποσοστά του σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2014, δεν κατάφερε να επικρατήσει του GERB.

Εάν αποτύχουν να σχηματίσουν κυβέρνηση και ανατεθεί σε εμάς η εντολή, θα προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση για τη Βουλγαρία

Η πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος πρόσθεσε: «Εάν αποτύχουν να σχηματίσουν κυβέρνηση και ανατεθεί σε εμάς η εντολή, θα προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση για τη Βουλγαρία» με στόχο να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στην χώρα, η οποία αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου του 2018.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Vadim Ghirda

 

SHARE:

24Media Network