Εκλογές στη Βραζιλία: Νίκη Λούλα με 51% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα

Εκλογές στη Βραζιλία: Νίκη Λούλα με 51% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
Ψηφοφόροι του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα 2022 Silvia Izquierdo/AP Photo

Επιβεβαίωσε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που τον ήθελαν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, καθώς συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 51% των ψήφων.

Η εκλογική επιτροπή της Βραζιλίας ξεκίνησε την ανακοίνωση των αρχικών αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας των προεδρικών εκλογών.

Μετά την καταμέτρηση μόλις του 0,1% των μηχανών ψηφοφορίας, ο πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα συγκεντρώνει το 51% των εγκύρων ψηφοδελτίων, έναντι 37% για τον απερχόμενο πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Ψηφοφόροι του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα 2022 Silvia Izquierdo/AP Photo
Ψηφοφόροι του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα 2022 Matilde Campodonico/AP Photo

Υπενθυμίζεται ότι ο Λούλα ντα Σίλβα επευφημήθηκε χθες, Σάββατο από δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Σάο Πάολο, αψηφώντας τη βροχή. Το κεντροαριστερό Κόμμα Εργαζομένων (PT) έχει κλείσει χώρο στην κεντρική λεωφόρο Παουλίστα του Σάο Πάολο για το βράδυ της Κυριακής προκειμένου να γιορτάσει ενδεχόμενη πανηγυρική εκλογή του 77χρονου ιδρυτή του.

Από την πλευρά του, ο 67χρονος Ζαΐχ Μπολσονάρου χαρακτηρίζει «παραπλανητικές» τις δημοσκοπήσεις και δηλώνει βέβαιος ότι θα εξασφαλίσει την επανεκλογή του στην προεδρία από τον πρώτο κιόλας γύρο. Έχει κατ’ επανάληψη αμφισβητήσει το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, το οποίο θεωρεί ευάλωτο σε απόπειρες νοθείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version