Έκπτωτος και με τη βούλα ο Τόρα, βαθαίνει η καταλανική κρίση

Έκπτωτος και με τη βούλα ο Τόρα, βαθαίνει η καταλανική κρίση
O Κιμ Τόρα AP

Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας Κιμ Τόρα κηρύχθηκε έκπτωτος και από Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας. Αλλη τροπή στην καταλανική κρίση πλέον.

Η καταλανική κρίση μπαίνει σε μία νέα επικίνδυνη φάση ενώ η πανδημία στην Ισπανία σαρώνει.

Την Δευτέρα το ανώτατο δικαστήριο της χώρας επιβεβαίωσε ότι ισχύει η ποινή έκπτωσης 1 1/2 χρόνου από τα καθήκοντά του στον Κιμ Τόρα ο οποίος θα πρέπει να υποχρεωτικά να πάψει να είναι επικεφαλής της Χερεναλιτάτ, της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την ισπανική νομοθεσία ο Τόρα θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να επικυρώσει την ποινή και το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας το οποίο ήταν και το πρώτο που τον είχε καταδικάσει.

Ο Τόρα, ο οποίος αντικατέστησε τον Κάρλες Πουτσδεμόν στην προεδρία της καταλανικής κυβέρνησης, αρνήθηκε να ξηλώσει έμβλημα που αντιστοιχούσε στους φυλακισμένους Καταλανούς πολιτικούς.

Οπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Τόρα έχει τη δυνατότητ να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήιο και να ζητήσει αναστολή της εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο δεν έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας σ’ αυτό το εγχείρημα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα