Εκρήξεις στη Βηρυτό: Ο πύργος του Άιφελ έσβησε τα φώτα του προς τιμήν των θυμάτων

Εκρήξεις στη Βηρυτό: Ο πύργος του Άιφελ έσβησε τα φώτα του προς τιμήν των θυμάτων
Έκρηξη στη Βηρυτό: Ο πύργος του Άιφελ έσβησε τα φώτα του προς τιμήν των θυμάτων AP

Στις 6 Αυγούστου το σήμα κατατεθέν του Παρισιού, ο πύργος του Άιφελ, έσβησε τα φώτα του σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα των φονικών εκρήξεων στη Βηρυτό.

Οι εκρήξεις στη Βηρυτό έχουν συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα. Τα συντρίμμια, οι νεκροί, οι αγνοούμενοι, οι άστεγοι και οι τραυματίες βρίσκόνται στο επίκεντρο των εξελίξεων. 

Στις 6 Αυγούστου ο πύργος του Άιφελ έσβησε τα φώτα του σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα των φονικών εκρήξεων. 

Η κυβέρνηση του Λιβάνου έθεσε την πρωτεύουσα της Βηρυτού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, μετά και τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν στο λιμάνι της πόλης. 

Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός φτάνει τους 145 νεκρούς, οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 5.000, ενώ δεκάδες παραμένουν οι αγνοούμενοι. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο στα συντρίμμια, με την ελπίδα ανεύρεσης επιζόντων.  

Μέσα στους τραυματίες υπάρχουν και 5 Έλληνες, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προσθέτοντας ότι οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Επιπλέον, ο υφυπουργός επιβεβαίωσε και την δυσάρεστη είδηση του θανάτου Ελληνίδας πολίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters φαίνεται πως η αδράνεια και η αμέλεια από πλευράς των αρχών οδήγησαν στις φονικές εκρήξεις. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, είχε ζητηθεί ήδη από το 2016 και το 2017 από το δικαστικό σώμα να ζητήσει από «την αρμόδια ναυτιλιακή υπηρεσία» να επανεξαγάγει ή να εγκρίνει την πώληση του νιτρικού αμμωνίου, το οποίο είχε απομακρυνθεί από ένα φορτηγό πλοίο, το Rhosus, και είχε εναποτεθεί στην αποθήκη 12, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του λιμανιού.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα