Εκρήξεις στις Βρυξέλλες: Ο τρόμος στα ευρωπαϊκά πρωτοσέλιδα

default image

Σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό του πληροφορίες για τις δολοφονικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Ευρώπης (pics)

Ένα εικοσιτετράωρο έχει περάσει από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σκορπίσει το θάνατο στις Βρυξέλλες και προκαλούν μούδιασμα σε όλη την Ευρώπη για το μέλλον. Ο τραγικός απολογισμός είναι 34 νεκροί σε αεροδρόμιο και στάση του μετρό και περισσότεροι από 200 τραυματίες.

Πώς αποτυπώνεται η επόμενη ημέρα σε βελγικές, γαλλικές και βρετανικές εφημερίδες;

Η γαλλική Liberation κυκλοφορεί με μια φωτογραφία από τις σήραγγες του μετρό, όπου επιβάτες περπατούν στις ράγες προκειμένου να διαφύγουν από τον εφιάλτη. Με το λογότυπο στα χρώματα της βελγική σημαίας και τίτλο “Βρυξέλλες, 22 Μαρτίου 2016”.

Σε μαύρη απόχρωση το εξώφυλλο της βελγικής Le Soir με τη φωτογραφία ενός άνδρα τυλιγμένου στη βελγική σημαία, να αφήνει και εκείνος το μήνυμά του έξω από το χρηματιστήριο της πρωτεύουσας. “Με το κεφάλι ψηλά” είναι ο τίτλος της εφημερίδας.

Η Les Echos φιλοξενεί μια από τις φρικιαστικές φωτογραφίες του συρμού του μετρό και τίτλο “Επίθεση στην Ευρώπη”.

Η γαλλική Le Parisien έχει τίτλο, “Ο πόλεμος στην Ευρώπη” και επιλέγει τη φωτογραφία των έντρομων πολιτών στο αεροδρόμιο λίγα λεπτά μετά τη διπλή έκρηξη.

Η συντηρητική εφημερίδα Le Figaro με μια σοκαριστική φωτογραφία, όπου άνδρες των πρώτων βοηθειών προσπαθούν να βοηθήσουν αιμόφυρτο πολίτη. Ο τίτλος της: “Η Ευρώπη χτυπήθηκε στην καρδιά της”.

Η αριστερή εφημερίδα Humanite, επίσης με μια φωτογραφία από τα έγκατα των σιδηροδρομικών συρμών του μετρό, έχει τίτλο. “Μετά την Τυνησία, τη Βηρυτό, το Παρίσι, το Μπαμακό… η φονική μανία χτυπά τις Βρυξέλλες”.

Με ολοσέλιδη φωτογραφία από τις σήραγγες το μετρό και τίτλο “Σκοτάδι στην καρδιά της Ευρώπης”, η βρετανική Indepedent, αφιερώνει το εξώφυλλό της στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Η εφημερίδα Guardian έχει τίτλο τον τραγικό απολογισμό των 31 νεκρών, ενώ παραθέτει στο πάνω μέρος του φύλλου. “Έγινε εκείνο που φοβόμασταν”.

Η βρετανική Daily Mail, φιλοξενεί στο εξώφυλλο τη φωτογραφία των υπόπτων που σύμφωνα με τις βελγικές αρχές φαίνεται να σχετίζονται με τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και τίτλο “Η ομάδα του θανάτου”.

 

Εξάλλου, οι περισσότερες ελληνικές εφημερίδες φιλοξενούν στο πρωτοσέλιδο τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Δείτε τα όλα σε υψηλή ανάλυση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα