Έκρηξη αυτοκινήτου κοντά σε στρατώνα στην Κωνσταντινούπολη

default image

Για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην περιοχή Sancaktepe (Vid)

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες οχήματος πλησίον ενός στρατώνα στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, που έχει βρεθεί φέτος στο στόχαστρο πολλών επιθέσεων, μετέδωσαν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ένα αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει κοντά σε έναν στρατώνα στη συνοικία Σαντζακτεπέ εξερράγη τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα όχημα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού, σύμφωνα με τα τουρκικά ενημερωτικά δίκτυα NTV και CNN-Türk.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 17.00 τοπική ώρα, όταν συνήθως οι στρατιώτες αποχωρούν για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, επισήμανε το CNN-Türk.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 5 στρατιώτες, τραυματίστηκαν, επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες όπου διακρίνεται ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο που έχει τυλιχθεί στις φλόγες και βρίσκεται στη μέση ενός δρόμου.

Επιπλέον στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας που προβλήθηκαν από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφεται η ισχυρή έκρηξη η οποία συντάραξε την περιοχή και διακρίνονται σταθμευμένα οχήματα να αναπηδούν από την ισχύ της.

Το όχημα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού βρισκόταν περίπου 30 μέτρα μακρύτερα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, γεγονός που εξηγεί τον σχετικά μικρό απολογισμό θυμάτων.

Σε κατάσταση συναγερμού, η Τουρκία έχει συγκλονιστεί φέτος από δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στις τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης που αποδόθηκαν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και δύο επιθέσεις με οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν Κούρδοι μαχητές, με δεκάδες θύματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα