Έκρηξη στο πούλμαν της Ντόρτμουντ. Τραυματίας παίκτης

Έκρηξη στο πούλμαν της Ντόρτμουντ. Τραυματίας παίκτης

Έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από το πούλμαν που μετέφερε την Ντόρτμουντ προς το γήπεδο για τον αγώνα με τη Μονακό. Ακολούθησαν δύο εκρήξεις περιορισμένης έντασης. Ένας παίκτης τραυματίας, αναβλήθηκε ο αγώνας για το Champions League

Μια έκρηξη τριών «εκρηκτικών μηχανισμών» στο λεωφορείο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ προκάλεσε τον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή της γερμανικής ομάδας, λίγο πριν την έναρξη του προημιτελικού αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Μονακό, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί απόψε με ώρα έναρξης στις 21:45.

Την είδηση επιβεβαίωσε η ίδια η Μπορούσια με ένα αρχικό tweet, στο οποίο ανέφερε ότι  “υπήρξε ένα περιστατικό κατά την αναχώρηση του λεωφορείου. Ένα άτομο τραυματίστηκε. Θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες”.


Λίγα λεπτά αργότερα, ο λογαριασμός της στο twitter έκανε retweet ένα μήνυμα της αστυνομίας, στο οποίο αναφέρεται ότι  “στην περιοχή του Άνω Ντόρτμουντ, σημειώθηκε μία έκρηξη. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις. Η ακριβής τοποθεσία δεν είναι ξεκάθαρη”.

 

Το επίσημο αστυνομικό ανακοινωθέν ήταν το εξής: “Πριν από τον αγώνα Champions League μεταξύ Ντόρτμουντ και Μονακό, σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, λίγο μετά από τις 7 τοπική ώρα. Η τοποθεσία του περιστατικού είναι η Wittbräuckerstraße / Schirrmannweg στο Άνω Ντόρτμουντ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα παράθυρα του λεωφορείου (μερικώς ή ολικώς) έσπασαν και ένα άτομο τραυματίστηκε. Δεν είναι ακόμα εφικτό να πούμε τι ακριβώς ήταν αυτή η έκρηξη ή πού ακριβώς εξερράγη”.

Στην περιοχή μετέβησαν και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες είναι καλά στην υγεία τους. Η διοίκηση της γερμανικής ομάδας ανακοίνωσε ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Police officers and fans stand in front of the Signal Iduna Park in Dortmund, Germany, Tuesday, April 11. The first leg of the Champions League quarter final soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco had been cancelled to an explosion. (AP Photo/Bernd Thissen/dpa via AP AP

(AP Photo/Bernd Thissen/dpa via AP)

“Το λεωφορείο ξεκίνησε» από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα στην δυτική πόλη της Γερμανίας για να φτάσει στο γήπεδο διανύοντας μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, όταν «τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν”, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γκούναρ Βόρτμαν.

Όπως σημείωσε, τα παράθυρα του λεωφορείου έσπασαν από την έκρηξη και κάποιος μέσα στο όχημα τραυματίστηκε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Head coach Thomas Tuchel, center, is surrouned by players after the bus of Borussia Dortmund was damaged after an explosion before the Champions League quarterfinal soccer match against AS Monaco in Dortmund, western Germany, Tuesday, April 11, 2017. (Carsten Linhoff/dpa via AP) AP

A window of the bus of Borussia Dortmund is damaged after an explosion before the Champions League quarterfinal soccer match against AS Monaco in Dortmund, western Germany, Tuesday, April 11, 2017. (Carsten Linhoff/dpa via AP) AP

 

(Carsten Linhoff/dpa via AP)

Σύμφωνα με τον γερμανικό σύλλογο και με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, ο τραυματίας είναι ο 26χρονος διεθνής αμυντικός της Ντόρτμουντ Μαρκ Μπάρτα που έχει τραυματιστεί στο χέρι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Η πληροφορία μεταδόθηκε και από τα γερμανικά media που επικοινώνησαν με τη μητέρα του παίκτη.

Η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε ότι λίγο μετά την αναχώρηση του λεωφορείου από το ξενοδοχείο με προορισμό το γήπεδο σημειώθηκε ένα “περιστατικό”. Το λεωφορείο της ομάδας υπέστη ζημιές σε δύο σημεία. Εν συνεχεία έγινε γνωστό πως σημειώθηκαν ακόμη δύο εκρήξεις περιορισμένης έντασης στην ευρύτερη περιοχή στην οποία κινείτο το πούλμαν της γερμανικής ομάδας.

Φωτογραφίες: Associated Press

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα