Έκτακτη συνάντηση Ολάντ - Βενιζέλου

Στιγμιότυπο από την συνάντηση που είχαν σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγέλη Βενιζέλο,στο Παρίσι,Τρίτη 22 Μαϊου 2012  (EUROKINISSI)
Στιγμιότυπο από την συνάντηση που είχαν σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγέλη Βενιζέλο,στο Παρίσι,Τρίτη 22 Μαϊου 2012 (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Διαβάστε για τη συνάντηση του Γάλλου Προέδρου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Γιατί δέχθηκε να τον δει. Τι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Μια μέρα μετά την άρνηση του να δει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τη στοχευμένη απάντηση του δεύτερου προς τον Γάλλο Πρόεδρο, ο Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο το μεσημέρι στα Ιλίσια Πεδία.

Να σημειωθεί, ότι ο Φρανσουά Ολάντ συνάντησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο σαν αρχηγό σοσιαλιστικού κινήματος και όχι σαν αρχηγό κόμματος καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, είχε αρνηθεί να δεχτεί τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Στα πλαίσια μάλιστα της αντιπαράθεσης των δυο ανδρών, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει με νόημα δίνοντας χθες συνέντευξη τύπου στο Παρίσι: "Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του, διαφορετικά θα γίνει ένας "Ολαντρέου" και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα".

Η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Ολάντ προγραμματίστηκε ενόψει του άτυπου συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο για όλες τις πτυχές της αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης.

Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι βρέθηκε στο Παρίσι όχι ως πρόεδρος κόμματος, αλλά "εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό".

Ο κ. Ολάντ μετέφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα διαμειφθέντα στη Σύνοδο με τους αρχηγούς των G-8 για το πώς μπορεί να βοηθηθεί η Ελλάδα εντός πάντα των ευρωπαϊκών αντιλήψεων και πρακτικών και επιπλέον τόνισε τη δική του πρόθεση να βοηθήσει τη χώρα.

40 λεπτά η διάρκεια της συνάντησης

Ο κ. Βενιζέλος αναχώρησε αιφνιδιαστικά για το Παρίσι, μετά από πρόσκληση του Φρανσουά Ολάντ, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη , με συνεργάτες του στην Ελλάδα να επιμένουν κατόπιν τούτου ότι "οι συσχετισμοί στην Ευρώπη δεν αλλάζουν επειδή πήρε 16% ο Τσίπρας, ούτε επειδή επανενώνεται η κεντροδεξιά.

Αλλάζουν μέσα από τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και τη δική μας πολιτική οικογένεια". Οι ίδιοι ανέφεραν τα έξι σημεία στην πρόταση αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης του Ευάγγελου Βενιζέλου και κάλεσαν τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επί αυτών ή να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο κ. Βενιζέλος θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που παραδοσιακά προηγείται των Συνόδων Κορυφής.

Εκεί θα παρουσιάσει αναλυτικά και την "αναθεωρητική" του πρόταση. Θα συναντηθεί ακόμα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό, τον πρωθυπουργό της Αυστρίας Βέρνερ Φέινμαν και του Βελγίου Ελιο Ντι Ρούπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Πρόσεξε μην γίνεις... Ολαντρέου"

SHARE:

24Media Network