Εκτός μάχης ο Τζάβιντ, πρώτος με διαφορά ο Τζόνσον

Μπόρις Τζόνσον AP

Σε κούρσα για... έναν συνεχίζει να είναι η διαδικασία διαδοχής της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του συντηρητικού κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία. Πρώτος μακράν ο Μπόρις Τζόνσον.

O πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ είναι οι τρεις υποψήφιοι που απέμειναν στον αγώνα για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία, και θα αναμετρηθούν αργότερα σήμερα στην τελευταία ψηφοφορία αυτού του κύκλου από την οποία θα προκύψουν οι δύο τελικοί διεκδικητές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ, έμεινε εκτός μάχης στην τέταρτη ψηφοφορία που διεξήχθη, καθώς συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους βουλευτών από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους (34).

Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε 157 ψήφους, ο Μάικλ Γκοβ 61 ψήφους και ο Τζέρεμι Χαντ 59.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ψήφισαν όλοι οι βουλευτές (313), αλλά υπήρξαν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση αυτή δύο άκυρα ψηφοδέλτια, όση είναι και η διαφορά ψήφων μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου σε αυτή την ψηφοφορία. Επίσης, ο Μάικλ Γκοβ πέρασε για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Τζέρεμι Χαντ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ