Ερντογάν: ‘Τι να κάνω στα ελληνικά νησιά’;

default image

Η Τουρκία "φλεγόταν" και ο ιδιοκτήτης του ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στη Μαρμαρίδα όπου διέμενε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη βραδιά της απόπειρας του πραξικοπήματος ήθελε να τον πάει στα ελληνικά νησιά!

Στα ελληνικά νησιά προσφέρθηκε να μεταφέρει τον Ερντογάν ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στη Μαρμαρίδα όπου διέμενε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη βραδιά της απόπειρας του πραξικοπήματος.

Ο ξενοδόχος Serkan Yazıcı, μιλώντας στην Daily Sabah, περιγράφει τι συνέβη τις 6 τελευταίες ώρες διαμονής του Ερντογάν στο ξενοδοχείο. Ο Ερντογάν έφυγε από το ξενοδοχείο 15 λεπτά πριν από την εισβολή των πραξικοπηματιών στο δωμάτιό του.

“Προσφέρθηκα να κανονίσω τη μεταφορά του προέδρου στα ελληνικά νησιά, όμως εκνευρίστηκε με αυτό και είπε, «τι να κάνω στα ελληνικά νησιά; Σε ρωτάω, πώς θα πάω στην Κωνσταντινούπολη;»”, είπε χαρακτηριστικά ο Serkan Yazıcı.

Δεκαπέντε αξιωματικοί πραξικοπηματίες από την Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων, 12 στρατιώτες από την αναζήτηση και την Ομάδα Διάσωσης, δύο καταδρομείς από τις Υποβρύχιες Επιθέσεις (SAT) κατευθύνθηκαν στο θέρετρο του Μαρμαρά και βομβάρδισαν τα σημεία από όπου είχε περάσει ο πρόεδρος λίγη ώρα πριν φύγει.

 Η Άγκυρα πιέζει την Ουάσινγκτον για έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, την Αθήνα για απέλαση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν χρειάζονται χρόνια για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που η Άγκυρα κατηγορεί ως εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Εάν θέλει κανείς να καθυστερήσει την υπόθεση της έκδοσης του Γκιουλέν, αυτό μπορεί να πάρει χρόνια, αλλά, εάν υπάρχει αποφασιστικότητα, μπορεί να ολοκηλρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο δίκτυο TRT Haber.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προτείνει τη σύσταση επιτροπής που θα συζητήσει το θέμα της έκδοσης του Γκιουλέν, δήλωσε ο Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε αυτήν και προειδοποιώντας ότι στο μεταξύ δεν πρέπει να επιτραπεί στον Φετουλάχ Γκιουλέν να διαφύγει σε άλλη χώρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε επίσης την Αθήνα να απελάσει τους Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα