Ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής που κρατείτο στην Ταϊλάνδη

Ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής που κρατείτο στην Ταϊλάνδη
Ο ποδοσφαιριστής Hakeem Al-Araibi, καταφτάνει στην Μελβούρνη μετά την απελευθέρωσή του από τις αρχές της Ταϊλάνδης AP

Πολίτης του Μπαχρέιν ο αλ Αραΐμπι συνελήφθη στην Μπανγκόκ μετά από αίτημα των αρχών της χώρας του και ενώ βρισκόταν σε γαμήλιο ταξίδι.

O πρόσφυγας ποδοσφαιριστής από το Μπαχρέιν Χακίμ αλ Αραΐμπι επέστρεψε στο σπίτι του στην Αυστραλία μετά από δύο μήνες κράτησης στην Ταϊλάνδη.

Πολίτης του Μπαχρέιν ο Αραΐμπι συνελήφθη στην Μπανγκόκ μετά από αίτημα των αρχών της χώρας του και ενώ βρισκόταν σε γαμήλιο ταξίδι.

Μετά από διεθνή κατακραυγή και διπλωματική πίεση, το αραβικό βασίλειο σταμάτησε τις προσπάθειες για έκδοσή του, εχθές Δευτέρα και ο 25χρονος επέστρεψε στην Μελβούρνη, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό.

Φορώντας την φανέλα της ομάδας του, ο αλ Αραΐμπι δήλωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αυστραλία. Είναι υπέροχο να βλέπω εδώ τόσο κόσμο και ευχαριστώ όλους τους Αυστραλούς που με υποστήριξαν”.

Ο ποδοσφαιριστής έχει υπάρξει σφοδρός επικριτής των αρχών του Μπαχρέιν και αναγκάστηκε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Αυστραλία όπου διέφυγε το 2014.

Το Μπαχρέιν τον καταδίκασε ερήμην σε 10 χρόνια φυλάκιση για βανδαλισμό αστυνομικού τμήματος, κατηγορία την οποία αρνείται ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα