Έλληνας είναι ο διαδηλωτής που ξυλοκόπησε ο συνεργάτης του Μακρόν

Έλληνας είναι ο διαδηλωτής που ξυλοκόπησε ο συνεργάτης του Μακρόν
Ο συνεργάτης του Μακρόν Αλεξάντρ Μπεναλά άσκησε βία σε βάρος διαδηλωτή στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς AP

Ο Μπεναλά είχε ζητήσει ειδική άδεια για να βρίσκεται στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς και πρωταγωνίστησε σε περιστατικό ξυλοδαρμού που έχει προκαλέσει σάλο στη Γαλλία

Το γαλλικό περιοδικό Closer φέρνει στη δημοσιότητα νέες αποκαλύψεις για την “υπόθεση Μπεναλά”.

Όπως αναφέρει σε σημερινό του ρεπορτάζ, ο διαδηλωτής που ξυλοκοπήθηκε την 1η Μαΐου από τον ο Αλεξάντρ Μπεναλά είναι ελληνικής καταγωγής και είχε δώσει ψεύτικη ταυτότητα στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Μετά το επεισόδιο παρέμεινε υπό κράτηση για περίπου 4 ώρες, πριν αφεθεί τελικά ελεύθερος. 

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο νεαρός Έλληνας έδωσε στην αστυνομία ψεύτικη ταυτότητα, μια που ανήκε σε Έλληνα μπασκετμπολίστα.

Στα παρακάτω βίντεο, ο Μπεναλά καταγράφεται να επιτίθεται και σε μία γυναίκα.

Ο Μπεναλά είχε ζητήσει ειδική άδεια για να βρίσκεται στη διαδήλωση στην οποία όμως βρέθηκε ντυμένος αστυνομικός. Όπως ανακοίνωσε η Εισαγγελία του Παρισιού η κράτησή του παρατείνεται ενώ απολύθηκε από τη θέση του (εργαζόταν με απόσπαση στο Ελιζέ, ως βοηθός προσωπάρχη).

Τη Δευτέρα άλλωστε αναμένεται να καταθέσει ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στη χώρα.

Τρεις ακόμη αστυνομικοί τέθηκαν αρχικά σε διαθεσιμότητα για απόσπαση εικόνων από σύστημα βιντεοεπιτήρησης και μεταβίβασή τους στον Μπεναλά και στη συνέχεια τέθηκαν υπό κράτηση για “απόσπαση εικόνων από ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης” για την ασφάλεια και “παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου”, όπως ανακοίνωσε σχετικά η εισαγγελία.

Το βίντεο με το περιστατικό ξυλοδαρμού του διαδηλωτή, δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Le Monde.

Σύμφωνα με τη Le Monde ο διευθυντής του γραφείου του Εμανουέλ Μακρόν, Πατρίκ Στρζοντά, διευκρίνισε ότι ο Αλεξάντρ Μπεναλά είχε ζητήσει να βρίσκεται μεταξύ των ομάδων “επιτήρησης” για “τη διατήρηση της τάξης στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς”, αίτημα που δέχθηκε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα