Έλληνας μετανάστης στην Ελβετία ο νεκρός στο Norman Atlantic. Ήρθε στην Ελλάδα μετά από 5 χρόνια για τα Χριστούγεννα

default image

Ποιος ήταν ο άτυχος επιβάτης του πλοίου, που έχασε τη ζωή του κατά την προσπάθειά του να μετεπιβιβαστεί σε σωστική λέμβο

Από το χωριό Καταμάχη της Λάκας Σουλίου καταγόταν ο 62χρονος επιβάτης του Norman Atlantic, Γιώργος Δούλης, που στάθηκε άτυχος στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στη σωστική λέμβο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Πριν από 40 χρόνια, μαζί με τη σύζυγό του Θεοδώρα, είχαν μεταναστεύσει στην Ελβετία αναζητώντας καλύτερη τύχη. Ζούσαν στη Ζυρίχη.

Στην Ελλάδα, είχε να έρθει πέντε χρόνια. Η επιθυμία του να γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα στην πατρίδα του στάθηκε μοιραία.

Στην Ήπειρο, η οικογένεια έφτασε πριν από μία εβδομάδα και το Σάββατο το βράδυ, πήρε τον δρόμο της επιστροφής, με το Norman Atlantic.

Η σύζυγός του διεσώθη από το φλεγόμενο πλοίο, για να περιγράψει αρκετές ώρες αργότερα τις δραματικές στιγμές που έζησε στο μοιραίο δρομολόγιο του Norman Atlantic.

Σε δηλώσεις της στην Corriere Tv, η κα Δούλη είπε, πως ο σύζυγός της κοιμόταν όταν μύρισε ο καπνός, από τη φωτιά που ξέσπασε στο πίσω μέρος του πλοίου.

Όταν βγήκαν από την καμπίνα με τον σύζυγό της, επικρατούσε χάος, με τους επιβάτες να μην ξέρουν προς τα πού να κατευθυνθούν: “Καταστροφή, ο κόσμος δεν ήξερε που να πάει”, είπε χαρακτηριστικά.

Όταν προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο “βαρελάκι”, για να μπουν στη συνέχεια στη λέμβο, ο σύζυγός της εγκλωβίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα