Έλον Μασκ: “Ο Ζούκερμπεργκ έχει υπερεξουσία στα social media” – Τον συνέκρινε με τον Λουδοβίκο

Έλον Μασκ: “Ο Ζούκερμπεργκ έχει υπερεξουσία στα social media” – Τον συνέκρινε με τον Λουδοβίκο
Ο Έλον Μασκ AP

Με τον απόλυτο μονάρχη της Γαλλίας του 17ου αιώνα συνέκρινε τον ιδρυτή του facebook ο Έλον Μασκ αποκαλώντας τον χαρακτηριστικά "Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο 14ος".

Καυστικό ήταν το σχόλιο του Διευθύνοντα Συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος χλεύασε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επειδή κατέχει μεγάλη εξουσία στις πλατφόρμες των social media, την ίδια ώρα που εκείνος έχει “ρίξει τα δίχτυα του” στο Twitter.

Μιλώντας σε συνέδριο του Ted στο Βανκούβερ, ο Μασκ κατηγόρησε τον Ζούκερμπεργκ ότι έχει υπερβολικό έλεγχο στη δημόσια συζήτηση δεδομένης της ιδιοκτησίας του στη Meta, η οποία είναι η μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram, του WhatsApp και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Όσον αφορά την ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης, έχετε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ που κατέχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, με μια μετοχική δομή που θα έχει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ τον 14ο να εξακολουθεί να ελέγχει αυτές τις οντότητες», είπε συγκεκριμένα ο Μασκ, αναφερόμενος στον βασιλιά Λουδοβίκο τον 14ο, τον “Βασιλιά Ήλιο”, του οποίου ο πλούτος και η δύναμη αποτελούν θρύλο, σύμφωνα με τον Guardian.

“Δεν θα το έχουμε αυτό στο Twitter”, πρόσθεσε ο Μασκ, ο οποίος υποβάλλει προσφορά για να αγοράσει το Twitter για περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού απέτυχε να ενταχθεί στο διοικητικό τους συμβούλιο αυτή την εβδομάδα.

Σχετικά με την πιθανή απόκτησή του, ο Μασκ είπε ότι θέλει να διατηρήσει τον μέγιστο αριθμό μετόχων. Αυτή τη στιγμή κατέχει το 9,1% του Twitter.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Μασκ είπε επίσης ότι θέλει να διατηρήσει τον αλγόριθμο του Twitter ανοιχτού κώδικα και διαφανή, καθώς και να επιτρέψει στον ιστότοπο να ρέπει περισσότερο προς την ελευθερία του λόγου έναντι της λογοκρισίας. Ο Μασκ πρόσθεσε ότι το Twitter θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια “περιεκτική αρένα για την ελευθερία του λόγου”.

Τα νέα για την πιθανή ιδιοκτησία του Μασκ στο Twitter δεν έχουν φανεί τόσο καλή εξέλιξη για πολλούς υπαλλήλους του Twitter. Όπως αναφέρει η Washington Post, ενώ το Twitter είναι ένας αρκετά φιλελεύθερος εργασιακός χώρος, ο Μασκ έχει εντοπιστεί πολλές φορές να κοροϊδεύει σχετικά με την ταυτότητα φύλου και βα μοιράζεται παραπληροφόρηση για τον Covid-19.

Η Tesla έχει επίσης αντιμετωπίσει πολλαπλές αγωγές για φυλετικές διακρίσεις και σεξουαλική παρενόχληση.

«Η ανάληψη της εξουσίας από τον Musk στο Twitter θα ήταν εφιάλτης για πολλούς υπαλλήλους που εργάστηκαν υπό το καθεστώς Dorsey [πρώην CEO του Twitter]», δήλωσε ο Daniel Ives, διευθύνων σύμβουλος και ανώτερος αναλυτής έρευνας μετοχών στην εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Wedbush Securities, στην Post.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα