Έλον Μασκ: Θα προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter αν αποσυρθεί η αγωγή σε βάρος του

Έλον Μασκ: Θα προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter αν αποσυρθεί η αγωγή σε βάρος του
O Έλον Μασκ. AP

Πρόθυμος να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter στην αρχική τιμή των 44 δισ. δολαρίων δηλώνει ο Έλον Μασκ σε μία νέα πρόταση που κατέθεσε στην εταιρεία αρκεί να αποσυρθεί η αγωγή σε βάρος του.

Αλλαγή πλεύσης από τον Έλον Μασκ στην υπόθεση της εξαγοράς του Twitter, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έστειλε πρόταση στην εταιρεία λέγοντας πως είναι πρόθυμος να προχωρήσει στην εξαγορά και μάλιστα στην αρχική τιμή των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θέτοντας όμως έναν βασικό όρο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο δισεκατομμυριούχος σε επιστολή του προς την εταιρεία ο Μασκ πρότεινε ξανά να αγοράσει την Twitter Inc έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, όπως ήταν η αρχική προσφορά του, πριν προσπαθήσει να εγκαταλείψει τη συμφωνία, αρκεί ωστόσο το δικαστήριο του Ντέλαγουερ που εκδικάζει τη μήνυση του Twitter εναντίον του Έλον Μασκ να σταματήσει αμέσως τη δίκη.

Στην επιστολή, οι δικηγόροι του Μασκ δήλωσαν ότι σκόπευε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συναλλαγής, εν αναμονή της λήψης της χρηματοδότησης, και ζήτησαν να τερματιστεί ο δικαστικός αγώνας.

Η είδηση ότι ο Μασκ πρότεινε να τιμήσει τελικά την αρχική συμφωνία οδήγησε τις μετοχές της εταιρείας να εκτιναχθούν στα ύψη, φτάνοντας στο +18%.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ συμφώνησε τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκ. δολαρίων, όμως μέσα σε μερικές εβδομάδες υπαναχώρησε, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των λογαριασμών-ρομπότ ήταν πολύ υψηλότερος από την αρχική εκτίμηση της εταιρείας ότι αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των χρηστών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγο πριν την πολυαναμενόμενη δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του Μασκ και του Twitter σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ στις 17 Οκτωβρίου, κατά την οποία η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης επρόκειτο να ζητήσει εντολή που θα οδηγούσε τον Μασκ να κλείσει τη συμφωνία στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version