Ελβετία: Η κυβέρνηση απέρριψε αίτημα της Ζυρίχης να ακυρωθεί η ομιλία Τσαβούσογλου

Ελβετία: Η κυβέρνηση απέρριψε αίτημα της Ζυρίχης να ακυρωθεί η ομιλία Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα μεταβεί την Κυριακή στη Ζυρίχη για να εκφωνήσει ομιλία. Το καντόνι της Ζυρίχης είχε ζητήσει από τη Βέρνη να απαγορεύσει τη συγκέντρωση

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας απέρριψε σήμερα το αίτημα να μην επιτραπεί στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επισκεφθεί την Κυριακή τη Ζυρίχη, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κάποια “απειλή για την ασφάλεια” που να δικαιολογεί τους περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης.

“Επί του παρόντος, η επίσκεψη την Κυριακή στη Ζυρίχη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας δεν συνιστά κάποια ιδιαίτερη απειλή όσον αφορά την εσωτερική ασφάλεια της Ελβετίας” εξήγησε ο το υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωσή του.

Ο Τσαβούσογλου πρόκειται να εκφωνήσει αυτήν την ομιλία την Κυριακή μολονότι το ξενοδοχείο που θα φιλοξενούσε την εκδήλωση, στο μεταξύ την ακύρωσε.

Το καντόνι της Ζυρίχης είχε ζητήσει από τη Βέρνη να απαγορεύσει αυτήν τη συγκέντρωση. Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι έχουν απογοητευτεί με την απόφαση της κυβέρνησης αλλά θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουν την τάξη, δεδομένου ότι αναμένονται ογκώδεις αντιδιαδηλώσεις στην πόλη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα